Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Στην πρωτεύουσα της Κολομβίας βρισκόταν την Παρασκευή και στη συνέχεια έφυγε για την Ισπανία ο αστός πολιτικός Αντόνιο Λεντέσμα, πρώην δήμαρχος του Καράκας, που διέφυγε από τη Βενεζουέλα όπου ήταν κρατούμενος κατ' οίκον, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για διαφθορά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθώς και απόπειρα πραξικοπήματος. Ο Λεντέσμα συναντήθηκε χτες και με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ενώ δήλωσε ότι «από την εξορία θα ηγηθεί του αγώνα κατά του Προέδρου Μαδούρο και υπέρ των πολιτικών κρατουμένων». Ετσι εμφανίζονται πολλοί από τους ηγέτες της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι οργάνωσαν βίαιες εκδηλώσεις που οδήγησαν σε εκατοντάδες νεκρούς.

ΝΤΑΚΑ.-- Επαφές στο Μπαγκλαντές πραγματοποίησε ο ΥΠΕΞ της Κίνας, Ουάνγκ Γι, που αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη «κρίση» με τη μουσουλμανική μειονότητα Ροχίνγκια τόνισε ότι «οι ενέργειες του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να συμβάλουν στη διμερή συνεργασία του Μπαγκλαντές με τη Μιανμάρ, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα ειρηνικά». Ο Γι βρέθηκε στην Ντάκα και για να πάρει μέρος στην Ευρασιατική Σύνοδο (ASEM).

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.-- Πέθανε χτες σε ηλικία 83 ετών ο διαβόητος εμπνευστής και υποκινητής κατά συρροήν δολοφονιών στις ΗΠΑ, Τσαρλς Μάνσον, ο οποίος βρισκόταν από το 1971 στη φυλακή. Ηταν αρχηγός της οργάνωσης «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας - μετά από εντολή του - σκότωσαν το 1969 στο Λος Αντζελες εφτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων η 8 μηνών έγκυος σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν να κατηγορηθούν Αφροαμερικανοί και να προκληθούν φυλετικές συγκρούσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ