Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗ Σ. ΑΡΑΒΙΑ
Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή

Αναβλήθηκε χτες, μετά από σχετική απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης που έχει καταθέσει η ΝΔ για την υπόθεση με την επιχειρούμενη πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σ. Αραβία, το ρόλο μεσάζοντα επιχειρηματία και τις σχέσεις που έχει αυτός με την κυβέρνηση.

Αφορμή για την πρόταση αναβολής ήταν η επιστολή που έστειλε χτες ο πρωθυπουργός στον Ν. Βούτση ζητώντας η συζήτηση της Επερώτησης να μεταφερθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, «προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου». Οπως αναφέρει, «η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη».

Από τη διάσκεψη των προέδρων αποχώρησε το ΚΚΕ. Ο βουλευτής του Γ. Λαμπρούλης, ως μέλος της διάσκεψης, κατήγγειλε την κάλπικη και αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση. «Μια αντιπαράθεση στα επιμέρους» που, όπως είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, γίνεται «για να κρύψει ότι στρατηγικά κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται όσον αφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Σηκώνουν προπέτασμα καπνού, την ώρα που έρχεται ο νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων με τα οποία όλοι συμφωνούν. Αλλωστε, η ΝΔ έχει κατακρίνει την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να φέρει τον συνδικαλιστικό νόμο, ενώ όλοι κουκουλώνουν το πιο σοβαρό σκάνδαλο στην όλη ιστορία, που είναι οι αγοραπωλησίες όπλων με ένα κράτος, όπως η Σαουδική Αραβία, που πρωτοστατεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή».

Στο μεταξύ, νέο γύρο αντιπαράθεσης προκάλεσε η κατάθεση, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδ. Λοβέρδο, απόρρητων εγγράφων υψηλής διαβάθμισης που αφορούσαν πρακτικά συνεδριάσεων και αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) σχετικών με το θέμα. Ο Ν. Βούτσης σφράγισε τα έγγραφα και τα παρέδωσε ως απόρρητα στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, ενώ αναφορές για νομικές συνέπειες έκανε το ΥΠΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ