Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα

-- Να ρωτήσω, λένε κάποιοι, κ. Κουτσούμπα, ότι ένας από τους λόγους που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί επί των ημερών του δεν ανοίγει μύτη. Θα θυμάστε τις πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις σχεδόν έως το τέλος του 2014, πολύ μαζικές και από τότε που έχει έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία υπάρχουν κινητοποιήσεις, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη μαζικότητα του προηγούμενου διαστήματος. Δεν σας προβληματίζει το γεγονός, ότι σαν η κοινωνία να έχει μπει σε μια λογική ότι τίποτε δεν αλλάζει, δεν έχει νόημα να κατεβαίνει στο δρόμο;

-- Κυρίως αυτό που πρέπει να προβληματίσει όλους και την ελληνική κοινωνία, δηλαδή τον ελληνικό λαό, είναι γιατί και οι λεγόμενοι εταίροι και η ΕΕ και οι ντόπιοι που έχουν την πραγματική εξουσία, τα μεγάλα συμφέροντα και διάφοροι άλλοι που καθορίζουν τις τύχες αυτού του τόπου θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και κρατάνε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία για να τους κάνει τη βρώμικη δουλειά που λέει το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κάνει αυτήν τη βρώμικη δουλειά και βεβαίως κέρδισε ένα χρονικό διάστημα αδράνειας, αναμονής. Γιατί όταν ένα κόμμα έρχεται στην εξουσία με συνθήματα ότι θα καταργήσει με ένα άρθρο τα μνημόνια ότι δεν θα πάρει αντιλαϊκά μέτρα, ότι θα καταργήσει αντιλαϊκούς νόμους και θα ψηφίσει μάλιστα 751 κατώτατο μισθό, θα φέρει 13ο - 14ο μισθό, σύνταξη και όλα αυτά, ε, υπάρχει κι ένα διάστημα που ο άλλος λέει «ας περιμένω να δω τι θα κάνει». Κι αυτό βεβαίως αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό αξιοποίησε η κυρίαρχη τάξη, αυτό αξιοποίησαν τα κοράκια των δανειστών για να μπορέσουν πιο εύκολα να περάσουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να βγάλει ο ελληνικός λαός. Διότι σήμερα αποσύρθηκαν από την πάλη όλοι όσοι πριν κατέβαιναν στο δρόμο και στα «Συντάγματα» κ.λπ. και μιλούσαν αντιμνημονιακά. Κι αυτοί ήταν, ξαναλέω, από τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε 1,5 εκατομμύριο ψήφους, μέχρι τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και άλλες τέτοιες δυνάμεις που κατέβαιναν στο Σύνταγμα μέχρι άλλες δυνάμεις που κινούνταν σε ένα γενικά και αφηρημένα «αντιμνημονιακό μέτωπο».

Θα θυμόσαστε επίσης ότι τότε το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική πρόταση που πρέπει να βάλει ο λαός και το κίνημα και να την ακολουθήσει και να την παλέψει και με τον αγώνα του στο πεζοδρόμιο, στα συλλαλητήρια, στις απεργίες, στις πορείες και με την ψήφο του, όταν γίνονται βουλευτικές εκλογές, δεν είναι ένα γενικό «αντιμνημονιακό πρόγραμμα». Αλλά, ένα πρόγραμμα που πραγματικά θα μας βγάζει από την κρίση, από αυτό το αδιέξοδο, σε όφελος του λαού κι αυτό χρειάζεται σύγκρουση με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, χρειάζεται σύγκρουση με μεγάλα συμφέροντα, με την ΕΕ, με τους δανειστές, με αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Τότε δεν μας άκουσε ο ελληνικός λαός, σήμερα όμως πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για όλη αυτήν την κατάσταση. Το ΚΚΕ, οι δυνάμεις που επηρεάζει το ΚΚΕ, αλλά και δυνάμεις ευρύτερα που έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει, βρίσκονται στους δρόμους. Κάθε μέρα, τα ακούτε, για συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε τόπους δουλειάς, σε συνοικίες, στο κέντρο της Αθήνας, σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Πρόταση του ΚΚΕ για παράδειγμα είναι - απέναντι στον νέο προϋπολογισμό, για την ανάγκη υπογραφής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, για τα ζητήματα των πλειστηριασμών, για τα ζητήματα των αναγκαίων αυξήσεων που πρέπει να υπάρξουν σε μισθούς και συντάξεις και την κατάργηση νόμων - να γίνει πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 14 του Δεκέμβρη, όπως προτείναμε χτες στη ΓΣΕΕ. Και που απ' ό,τι έμαθα το αποφάσισε, θα προχωρήσει για τις 14 του Δεκέμβρη. Ηταν πρόταση του ΚΚΕ, ήταν πρόταση των κομμουνιστών που δουλεύουν μέσα στο ΠΑΜΕ, μέσα στα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες και των εκπροσώπων του.

Αρα, λοιπόν, εμείς είμαστε μπροστά, εμείς είμαστε στους αγώνες, το θέμα είναι ότι πρέπει και άλλοι άνθρωποι που παρασύρονται από άλλες πολιτικές δυνάμεις να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, μέσα στο κίνημα, έστω και αν διαφωνούν σε επιμέρους ζητήματα και να παλέψουμε όλοι μαζί, ώστε πραγματικά να γεμίσουν με λαοθάλασσες και με ποτάμια πάλι οι δρόμοι της πατρίδας μας, για να φύγουν όλοι αυτοί που έχουν επιβάλει τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές και μνημόνια στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ