Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ
Μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο

Σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό παλλαϊκό συλλαλητήριο, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια, ως πρώτο βήμα του αγώνα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, καλεί η Πρωτοβουλία Αριστερών - Οικολογικών Εντύπων.

Το κάλεσμα υπογράφουν τα έντυπα: «Αριστερά!», «Αριστερή Πολιτική», «Αριστερή Συσπείρωση», «Δελτίο Θυέλλης», «Δρόμοι», «Λαϊκός Δρόμος», «Μανιφέστο», «Πράσινη πολιτική», «Προλεταριακή Σημαία», «Σπάρτακος» και «Στίγμα».

«Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός - τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα - με την Ευρωπαϊκή Ενωση συρόμενη και συμπορευόμενη, προωθεί μια τεράστια και πρωτοφανούς έντασης επιχείρηση καταστολής και περιστολής των πολιτικών ελευθεριών. Αυτό για να αναπτύξει και να υλοποιήσει τους πολεμικούς του σχεδιασμούς που στρέφονται εναντίον μιας ολόκληρης περιοχής και απειλούν ολόκληρο τον πλανήτη. Κοινός παρονομαστής αυτών των εξελίξεων θα είναι η πολιτική έντασης της εκμετάλλευσης και κατάργησης των οικονομικών - κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων μαζών παντού στον κόσμο».

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «για να ματαιωθούν αυτά τα σχέδια απαιτείται η ενεργοποίηση των λαών, απαιτείται να σημάνει ένας παγκόσμιος δημοκρατικός - αντιιμπεριαλιστικός - αντιπολεμικός συναγερμός»! Τέλος, καλεί «σε αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στις πολεμικές προετοιμασίες τους». Απαιτεί: «Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Καμία εμπλοκή της χώρας - να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι. Κάτω τα χέρια από τις πολιτικές ελευθερίες - καμιά περιστολή των δικαιωμάτων - κατάργηση του τρομονόμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ