Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
Ενημερώθηκαν όλοι

Ο Γ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε χτες τον κύκλο των επαφών του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε χτες τον κύκλο των επαφών που είχε ξεκινήσει, προκειμένου να ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις που σηματοδότησε το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη.

Πρώτος έφτασε στο υπουργείο ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, μία ώρα αργότερα ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ Αντώνης Σαμαράς, και στις 12:00 ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στ. Μάνος.

Στις δηλώσεις του μετά τη συζήτηση που είχε με τον υπουργό, ο Δ. Τσοβόλας είπε πως ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου την προσοχή της κυβέρνησης προκειμένου να μην διολισθήσει στην περικοπή των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Ο Δ. Τσοβόλας υπογράμμισε επίσης την άρνηση του κόμματός του για ελληνική συμμετοχή στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ υπογράμμισε την ικανοποίησή του για τη σωστή αντίδραση της κυβέρνησης, σημείωσε ωστόσο ότι τα τραγικά γεγονότα ανασυνθέτουν το διεθνές σκηνικό και υποχρεώνουν την Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της. Ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε ότι η αναβάθμιση του ρωσικού ρόλου θα επιτρέψει την υλοποίηση του σχεδίου μεταφοράς πετρελαίου με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, και θα ισχυροποιήσει τον ελληνικό ρόλο στα Βαλκάνια.

Ο Στ. Μάνος στις δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και για τη σύνταξη της χώρας στο πλευρό των ΗΠΑ σ' αυτό τον αγώνα, σημείωσε πάντως ότι δεν αρκεί να έχουν τα κόμματα σωστές θέσεις και στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υιοθετήσει και η κοινωνία τις θέσεις των κομμάτων. «Για να γίνει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο Στ. Μάνος, «πρέπει τα κόμματα να δείξουν χαρακτηριστικά ηγεσίας και να εξηγήσουν γιατί η στάση τους γύρω από αυτό το θέμα είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ