Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΕΕ
Σε Βρυξέλλες και Βιέννη μεταβαίνει ο Τίλερσον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον μεταβαίνει την επόμενη βδομάδα σε Βρυξέλλες και Βιέννη, στο πλαίσιο ενδοϊμπεριαλιστικών διαβουλεύσεων με ομολόγους του από τις 28 χώρες της ΕΕ και αξιωματούχους του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σε ανακοίνωση εκπροσώπου της ΕΕ, αναφέρεται πως η συνάντηση του Τίλερσον με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ το μεσημέρι της Τρίτης θα έχει τη μορφή «γεύματος εργασίας» και θα διεξαχθεί πριν τη ΝΑΤΟική σύνοδο υπουργών Εξωτερικών που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της ίδιας μέρας στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση του Τίλερσον με τους ομολόγους του στην ΕΕ δρομολογήθηκε από την επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, στο πλαίσιο της «διατλαντικής συνεργασίας» που αφορά προφανώς τη συνέχιση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιφέρεια, αλλά και τη γεωπολιτική κόντρα της Δύσης με τη Ρωσία.

Μετά τις Βρυξέλλες, ο Ρεξ Τίλερσον θα μεταβεί στη Βιέννη για την υπουργική σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Διαψεύδουν τώρα τα περί «αντικατάστασης» Τίλερσον

Η μετάβαση του Τίλερσον στις Βρυξέλλες γίνεται με φόντο το σάλο που προκαλούν διαδοχικά δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου για αποπομπή του από την κυβέρνηση το αργότερο έως τις αρχές του 2018 και την αντικατάστασή του από τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο, που είχε διατελέσει δραστήριο στέλεχος του λεγόμενου «Κόμματος του Τσαγιού». Χτες, πάντως, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς διέψευσε ότι σχεδιάζεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, η αντικατάσταση του Ρεξ Τίλερσον, φουντώνοντας τις «φλόγες» για επικείμενες εξελίξεις στους κόλπους της κυβέρνησης Τραμπ και για επικείμενο «μίνι» ή ευρύτερο ανασχηματισμό, δηλώνοντας: «Ο υπουργός Τίλερσον συνεχίζει να ηγείται του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο εστιάζει στην ολοκλήρωση αυτής της απίστευτα επιτυχημένης πρώτης χρονιάς της κυβέρνησης του Προέδρου Τραμπ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ