Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Επίσκεψη του Λίβυου «πρωθυπουργού»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τη μερική άρση του διεθνούς εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης απαίτησε, χτες, κατά τη συνάντησή του στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Τζέιμς Μάτις, ο Λίβυος δοτός πρωθυπουργός, Φαγέτζ Σάρατζ, με επιχείρημα την καταπολέμηση «του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας» στη χώρα του.

Ο Σάρατζ είχε προγραμματίσει αργότερα χτες το βράδυ συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με βασικά θέματα συζήτησης τη «συνεργασία» για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» και άλλα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Οι επαφές του Φ. Σάρατζ στην Ουάσιγκτον γίνονται παράλληλα με τις τακτικές επαφές που διατηρεί με τη Μόσχα ο στρατηγός ε.α. Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος διοικεί το μεγαλύτερο μέρος του λιβυκού στρατού, αμφισβητεί τον διορισμό του Σάρατζ στον πρωθυπουργικό θώκο και διεκδικεί την εξουσία στη χώρα, η οποία εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από το χάος και τις συγκρούσεις που προκάλεσε η ιμπεριαλιστική επέμβαση του 2011, η οποία, όπως έδειξε η πρόσφατη απόφαση ΕΕ και Αφρικανικής Ενωσης, θα συνεχιστεί με νέο πρόσχημα, αυτήν τη φορά «την προστασία των μεταναστών από τους δουλεμπόρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ