Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Γνωμοδότησε αρνητικά για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

Αρνητικά γνωμοδότησε, την Παρασκευή, η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, απέναντι στη συμφωνία της κυβέρνησης για την πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σ. Αραβία. Η συζήτηση της Επιτροπής έγινε μετά από πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ, απαιτώντας την ανάκληση της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία, καλώντας να πάρουν θέση ως προς αυτό τα κόμματα της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Επιτροπή, σχολίασε ότι «συνεχίζονται οι γνωστές κοκορομαχίες για μεσάζοντες», ενώ ανέδειξε την υποκρισία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τώρα τάσσεται κατά της συμφωνίας που η ίδια έκλεισε. Εκανε καθαρή τη θέση που από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει το ΚΚΕ ενάντια στην πώληση όπλων και πολεμοφοδίων στη Σ. Αραβία, δηλαδή σε ένα κράτος δολοφόνο, από την ελληνική κυβέρνηση, για χάρη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης και την προώθηση των σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Κατά τη συνεδρίαση, ΝΔ και Ενωση Κεντρώων απέφυγαν να εκφράσουν γνώμη. Μάλιστα, η ΝΔ απείχε από τη σχετική ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία «προσχηματική». Επιπρόσθετα, βουλευτές της συνέχισαν τις διαρροές προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για μεσάζοντες κ.ο.κ., ενώ έβγαλαν ένα ακόμα όνομα στην επιφάνεια, ως εμπλεκόμενο στην όλη υπόθεση.

Τα «νερά» για λογαριασμό της κυβέρνησης, που δρομολόγησε αρχικά τη συμφωνία πώλησης όπλων σε ένα κράτος όπως η Σ. Αραβία και μπλέκει όλο και πιο βαθιά το λαό στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, φρόντισε να θολώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, ο οποίος «ξεπλένοντας» και τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ είπε πως οι αποφάσεις που έχει πάρει η Ευρωβουλή κατά του εξοπλισμού της Σ. Αραβίας, συνιστούν μια «νέα διεθνή πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ