Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές του Ερντογάν στην Κομοτηνή

Την Παρασκευή το πρωί, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, ταξίδευσε με τη συνοδεία του αεροπορικώς από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη κι από κει στην Κομοτηνή.

Συμμετείχε στην προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής και στη συνέχεια επισκέφτηκε το μειονοτικό σχολείο «Τζελάλ Μπαγιάρ». Μιλώντας σε συγκέντρωση μουσουλμάνων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα και εσείς θα είστε η γέφυρα». Πρόσθεσε ότι «έχουμε 4 βουλευτές, ελπίζουμε να δουλεύουν για τα συμφέροντα της μειονότητας». Ακόμα, είπε ότι «είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν», ενώ απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε: «Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της», αλλά και ότι «η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα».

Στην είσοδο του σχολείου, τον Ερντογάν υποδέχθηκε ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, όπως και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αχμέτ Ιλχάν.

Σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ως «ομοεθνείς μας» ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονά του για τον «τρόπο εκλογής των μουφτήδων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ