Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΕ ΗΠΑ
«Χαλί» για «επενδυτές» στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής

Στις ΗΠΑ προς αναζήτηση «επενδυτών», ενόψει και της απόπειρας για τη διέξοδο του ελληνικού κράτους για «φρέσκα» δάνεια από τις διεθνείς χρηματαγορές, βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έχοντας στις «αποσκευές» του και το «συμπληρωματικό μνημόνιο» με την πλευρά της Ευρωζώνης. Αυτό με τη σειρά του, εμπεριέχει και την πρόσθετη «ρήτρα» του ΔΝΤ σχετικά με την ταχύτερη κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής για την περίπτωση που δεν βγαίνουν οι στόχοι γύρω από τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Στην κυβερνητική αποστολή, με αφορμή το ετήσιο συνέδριο της «Capital Link» αναφορικά με το ζήτημα των επενδύσεων στην Ελλάδα, το οποίο θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη στις 11 Δεκέμβρη, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, και Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, ενώ το «παρών» θα δώσουν και εκπρόσωποι εγχώριων τραπεζικών ομίλων, «θεσμών» του κουαρτέτου, ξένοι «επενδυτές» και funds κ.ά., με ατζέντα τις παρουσιάσεις των εξελίξεων και «μεταρρυθμίσεων» στην ελληνική οικονομία, τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, την Ενέργεια, τις υποδομές, τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη ναυτιλία κ.ά.

Βέβαια, ο καλύτερος «κράχτης» στην επιχείρηση προσέλκυσης «επενδυτών» είναι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενδεικτικά, η πλευρά του ΣΕΒ, στο «εβδομαδιαίο δελτίο» της, τονίζει ότι η ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων συντελείται «σε ένα περιβάλλον δημοσιονομικής πειθαρχίας που έχει κατά το μάλλον ή το ήττον διασφαλισθεί με τη μείωση των συντάξεων κατά 14% μεσοσταθμικά από 1/1/2019 και τη μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020».

Την ίδια ώρα, ανοίγει και η συζήτηση αναφορικά με την επόμενη - 4η «αξιολόγηση» με τα ακόμη 82 «προαπαιτούμενα», σε συνέχεια βέβαια των παρεμβάσεων του κύκλου της 3ης «αξιολόγησης» και των σχετικών νομοσχεδίων που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή σε «δόσεις» μέσα στο Δεκέμβρη αλλά και στις αρχές του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ