Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Αντιπαράθεση Μακρόν - Ασαντ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Την κατηγορία του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ ότι η Γαλλία (όπως και άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις) βούτηξαν τα χέρια τους στο αίμα του συριακού λαού, υποστηρίζοντας τους τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους» και της «Αλ Κάιντα», προσπάθησε να αποκρούσει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Συναντώντας χτες στο Παρίσι τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Μακρόν απέρριψε τις κατηγορίες του Ασαντ σαν «απαράδεκτες», ισχυριζόμενος ότι «προτεραιότητα της Γαλλίας στη Συρία ήταν ο πόλεμος κατά του Νταές» (το αραβικό ακρωνύμιο του «Ισλαμικού Κράτους»). Επανέλαβε ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη ο «διεθνής συνασπισμός» των ΗΠΑ κατά του «Ισλαμικού Κράτους» θα έχει νικήσει τους τζιχαντιστές στη Συρία και ανταπέδωσε τις κατηγορίες του Σύρου ομολόγου του, λέγοντας ότι είναι «εχθρός» εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που ζουν στο εξωτερικό. Εντούτοις, υποστήριξε τη συμμετοχή του Ασαντ στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, τονίζοντας ότι «αν θέλουμε να οικοδομήσουμε πολιτική ειρηνευτική διαδικασία θα πρέπει να καθίσουν όλα τα μέρη στο τραπέζι».

Αργότερα χτες βράδυ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με 12 ψήφους υπέρ και τις αποχές Ρωσίας, Κίνας και Βολιβίας, ενέκρινε την αποστολή «ανθρωπιστικής αρωγής» σε περιοχές της Συρίας που δεν εμπίπτουν στις λεγόμενες ζώνες «αποκλιμάκωσης συγκρούσεων» και οι οποίες ελέγχονται κυρίως από αντικαθεστωτικές δυνάμεις και μερικές ομάδες τζιχαντιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ