Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στερνή μου γνώση...

Ολοταχώς προχωράει η κυβέρνηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και του τουρισμού. Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας χτες στην αφρόκρεμα των μεγαλοξενοδόχων και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου αναφέρθηκε σε μια σειρά πολιτικές αποφάσεις που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα, μεταξύ αυτών και στη διάλυση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για τον τουρισμό και για τους υπαλλήλους του.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ ανακοίνωσε ότι με απόφαση της γενικής του συνέλευσης θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, για όλη τη βδομάδα, τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκέντρωση καθημερινά έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού. Ο Σύλλογος καταγγέλλει τον υπουργό Ανάπτυξης ότι αθέτησε τη «δέσμευσή» του για διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των υπαλλήλων του ΕΟΤ.

Οταν η ΕΣΑΚ τόνιζε ότι το ξήλωμα του Οργανισμού και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων πάνε «πακέτο» με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων του και ότι δεν μπορείς να συμφωνείς με την πολιτική της διάλυσης και του ξεπουλήματος και να διαφωνείς με τις συνέπειες αυτής της πολιτικής στις εργασιακές σχέσεις, οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού τη χλεύαζαν. Τώρα; Μήπως να πούμε κάλλιο αργά παρά ποτέ; Η ζωή θα δείξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ