Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑ
Μέτωπο κόντρα στη συναίνεση

Την ανάγκη οικοδόμησης μετώπου των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που ασκεί η κυβέρνηση - στηριζόμενη από ΝΔ και ΣΥΝ - και απόρριψης της συναίνεσης, που καλλιεργούν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΣΠ, επισημαίνει με ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους του ΙΚΑ η παράταξη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ΙΚΑ» (ΔΕ) ενόψει του σημερινού 14ου Τακτικού Απολογιστικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, στο οποίο παίρνουν μέρος 220 αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα.

Στόχος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι η χωρίς όρια κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων. Παραδείγματα αυτής της πολιτικής - όπως αναφέρεται - είναι το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων, η παράδοση της Υγείας στο μεγάλο κεφάλαιο, η επιχειρούμενη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά. Ειδικά για το ΙΚΑ σημειώνεται το σταδιακό ξεπούλημά του στους ιδιώτες, το τζογάρισμα των αποθεματικών του στο χρηματιστήριο, η τεράστια έλλειψη προσωπικού (σε 33% υπολογίζονται περίπου οι κενές οργανικές θέσεις), που οδηγεί στην εντατικοποίηση της δουλιάς, η μείωση μισθών πάνω από 38% και η εντεινόμενη ψυχολογική τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς.

Η ΔΕ καταγγέλλει τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΣΠ, που «με τη διοίκηση και το υπουργείο διαμόρφωσαν τα αιτήματά μας στη λογική του εφικτού και της μη αντιπαράθεσης», και καλεί τους εργαζόμενους, «να απομονώσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα». Εμείς, δηλώνει η ΔΕ, «ενισχυμένοι και με την ψήφο σας, θα πρωτοστατήσουμε στο να κάνουμε την ομοσπονδία και τους συλλόγους όργανα υπεράσπισης των συμφερόντων μας». Ακόμα, τονίζει ότι η δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο δουλιάς θα συμβάλει στη διεκδίκηση αιτημάτων - ανταποκρινόμενων στις σύγχρονες ανάγκες - και θα ενισχύσει την αγωνιστική δράση ενάντια στην περιστολή δημοκρατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, που επιχειρείται από την ελληνική κυβέρνηση, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας, σε συνεργασία με ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Καταλήγοντας η ΔΕ επισημαίνει πως «είναι αναγκαία η συμπαράταξη όλων» για: Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη Υγεία, καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ουσιαστικές αυξήσεις, ΟΧΙ στη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ