Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συλλαλητήριο στην Πάτρα με αφορμή το «αναπτυξιακό συνέδριο»

Σε συγκέντρωση την Τρίτη 6 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα, καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή το «αναπτυξιακό συνέδριο» που οργανώνει η κυβέρνηση στις 5 και 6 Φλεβάρη.

Το κάλεσμα απευθύνουν τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Αμαλιάδας, τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αχαΐας, Οικοδόμων Ηλείας, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Αχαΐας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, στο επίκεντρο των «αναπτυξιακών συνεδρίων» της κυβέρνησης βρίσκεται η «ανάπτυξη που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων», αλλά και η γνωστή «παραπλανητική προπαγάνδα "βγαίνουμε απ' τα μνημόνια και την επιτροπεία", "μπαίνουμε στην κανονικότητα", "έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη που όλοι θα επωφεληθούν"».

Υπογραμμίζουν ακόμα πως «για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η περιβόητη "γεωπολιτική αναβάθμιση" και η "πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική" σημαίνουν βαθύτερη εμπλοκή στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, μεγαλύτερους κινδύνους για εμπλοκή σε στρατιωτικούς σχεδιασμούς, νέες θυσίες για το λαό. Με την αναβάθμιση του ρόλου των αεροδρομίων Αράξου και Ανδραβίδας, με τον κίνδυνο εγκατάστασης εκεί πυρηνικών όπλων, αξιοποιούνται συνολικά οι παραπάνω σχεδιασμοί για τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας».

«Τα συμφέροντά μας δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους», τονίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι φορείς, απευθύνοντας στους εργαζόμενους και το λαό το κάλεσμα αγώνα για «την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας στην Υγεία και την Παιδεία, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με ΣΣΕ, χωρίς ανεργία, για ανάπτυξη της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ