Τρίτη 9 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα στοιχεία...

Πριν έξι μέρες δόθηκαν τα διαβόητα «στοιχεία», σχετικά με την υποτιθέμενη ενοχή του Μπιν Λάντεν και της Αλ Κάιντα, από την Ουάσιγκτον στις κυβερνήσεις των χωρών της «αντιτρομοκρατικής συμμαχίας». Αμέσως μετά, οι κυβερνήσεις ανακοίνωσαν την ικανοποίησή τους και προχτές ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Αφγανιστάν.

Και μπορεί, βέβαια, καμιά κυβέρνηση -ούτε η δική μας- να μην έδωσε τα «στοιχεία» στη δημοσιότητα, ώστε να «ενημερώσει τους πολίτες και το λαό, γι' αυτό που πράττει», όπως έλεγε πρόσφατα ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αλλά απ' όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μόνο για αποδεικτικά στοιχεία δεν πρόκειται. Ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «ενδείξεις», στην καλύτερη περίπτωση, ενώ η «Ντόιτσε Βέλε» μετέδωσε ότι «αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν τα στοιχεία αστεία».

Τα σημειώνουμε όλ' αυτά, όχι γιατί θεωρούμε τον πρώην μισθοφόρο της ΣΙΑ αθώο του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Δε γνωρίζουμε, ποιοι ενέχονται σ' αυτό και, επομένως, θεωρητικά δεν μπορεί να αποκλειστεί και η όποια δική του εμπλοκή. Αποδείξεις, όμως, της ενοχής του δεν έχουμε δει ακόμη. Αναρωτιόμαστε, επομένως, πώς πείστηκαν οι εγχώριοι κυβερνώντες και συμμετέχουν με τα μπούνια, ήδη, στον πρώτο πόλεμο του 21ου αιώνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ