Τρίτη 9 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Κανονικά» συνέδριο και ανασχηματισμός...

Ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού σχετικά με το συνέδριο, αλλά και τον ανασχηματισμό δεν πρόκειται να ανατραπεί από τις εξελίξεις, όπως δήλωσε χτες ο Δ.Ρέππας. Αντίθετα, μάλιστα, όπως ανέφερε ό κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ανάγκη για την άμεση προώθηση αυτού του σχεδιασμού... Κατά τον Δ. Ρέππα, επιπλέον, στη χτεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεν απασχόλησε το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων ασφάλειας στο χώρο του ΟΑΚΑ που θα διεξαχθεί το συνέδριο.

Στο μεταξύ πράγματι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που αρχίζει την Πέμπτη και σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση του ΕΓ, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να προτείνει τη Β. Παπανδρέου για πρόεδρο του συνεδρίου. Κορυφαία στελέχη, δε, της κυβέρνησης επιδόθηκαν με συνεντεύξεις τους την Κυριακή στην προσπάθεια να περιορίσουν τις κινήσεις όσων σκέφτονται να ρίξουν «λευκό» κατά του πρωθυπουργού, αλλά και να στηρίξουν την υποψηφιότητα Λαλιώτη, αλλά και για τον Κώστα Σημίτη.

Ετσι, ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «βέβαιη την εκλογή Σημίτη με μεγάλο ποσοστό», εναντιώθηκε στο «λευκό» και δήλωσε ότι ο Κ. Λαλιώτης «αξίζει να υποστηριχτεί».

Ανάλογη επίθεση κατά του «λευκού» εξαπόλυσε ο Δ.Ρέππας που επίσης τάχθηκε υπέρ Λαλιώτη για τη θέση του γραμματέα, όπως και ο Γ. Παπαντωνίου.

Από την πλευρά του ο Χρ. Παπουτσής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα, λέγοντας ότι θα είναι υποψήφιος στην περίπτωση που αποφασιστεί ότι ο νέος γραμματέας θα εκλεγεί απευθείας από το Συνέδριο και όχι από την Κεντρική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ