Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εκπομπή αφιερωμένη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη, τον περασμένο Φλεβάρη
Από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη, τον περασμένο Φλεβάρη
Στις 27 Μάρτη το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ φιλοξένησε εκπομπή αφιερωμένη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Μίλησαν ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, ο Μπασίμ Ταμίμι, πατέρας της Αχέντ Ταμίμι, από το χωριό της Ναμπί Σάλεχ στην Παλαιστίνη, ο Γιώργος Ποντικός, επί πολλά χρόνια μέλος της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ, ο Πέτρος Πέτρου, από την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) Κύπρου, μέλος της Γραμματείας Νέων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Η εκπομπή αποτελεί κομμάτι της σταθερής αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://d2s7ui8wxq1tmp.cloudfront.net/2017-2018/diethni/martios/diethni27-3-2018.mp3 και το κείμενο της συνέντευξης του Μπ. Ταμίμι στο πόρταλ του «902», www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/154710/synenteyxi-toy-mpasim-tamimi-patera-tis-ahent-sto-web-radio-toy-pame.

Στη συνέντευξη ο Μπασίμ Ταμίμι, ανάμεσα σε άλλα, αφού ευχαριστεί το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας για την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και στην οικογένειά του (η κόρη και η γυναίκα του βρίσκονται στη φυλακή επειδή αντιστάθηκαν στον ισραηλινό στρατό κατοχής), σημειώνει:

«Ο νόμος της κατοχής είναι ένας άδικος νόμος. Γι' αυτό ο πρώτος λόγος για τον οποίο τις συνέλαβαν, είναι επειδή είναι Παλαιστίνιες. Δεν θέλουν οι Παλαιστίνιοι να είναι στη γη τους. Είναι μια μορφή τιμωρίας για όλους. Και γνωρίζετε τον λόγο που η Αχεντ χαστούκισε τον στρατιώτη και η μητέρα της το τραβούσε με την κάμερα. Αυτή είναι η κατηγορία ενάντια στην Αχέντ και τη μητέρα της. Ολοι γνωρίζουν το ρατσισμό και τις διακρίσεις του καθεστώτος απαρτχάιντ που συνεχίζει να τιμωρεί και να επιτίθεται στους Παλαιστίνιους με κάθε τρόπο και δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά δικαιοσύνη υπό κατοχή, όπως το είπε η Αχέντ στο δικαστήριο, "δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην κατοχή" και αυτό είναι ένα παράνομο δικαστήριο γιατί προέρχεται από μια παράνομη κατοχή και γι' αυτό είναι συνολικά παράνομο.

Γι' αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο τρόπος μας για να αντισταθούμε και να παλέψουμε ενάντια στον εχθρό μας και το περιμένουμε ότι θα συλληφθούμε, όμως ποτέ δεν θα σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε στην κατοχή, γιατί αυτό είναι το καθήκον και η ευθύνη μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ