Σάββατο 14 Απρίλη 2018 - Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Η «λίστα» της εμπλοκής ολοένα και μεγαλώνει

Η συμμετοχή της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο σχεδιαζόμενο έγκλημα στη Συρία εντάσσεται βέβαια στο ευρύτερο πλαίσιο της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή για λογαριασμό της αστικής τάξης, με τη σχετική «λίστα» όχι μόνο να μην έχει τέλος, αλλά και συνεχώς να διευρύνεται, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβρη και τα όσα συμφωνήθηκαν εκεί με τον «διαβολικά καλό» Ντ. Τραμπ.

Μεταξύ άλλων καταγράφονται:

-- Τα σχέδια για την κατασκευή και άλλων βάσεων, όπως μιας «μίνι Σούδας» στη Σύρο, για αμερικανικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και για την αναβάθμιση των βάσεων σε Ανδραβίδα (τις δυνατότητες της οποίας έχουν ήδη τεστάρει οι Αμερικανοί, στέλνοντας εκεί αεροσκάφη τους και προσωπικό για την ετήσια άσκηση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος») και Αραξο (όπου το προηγούμενο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες ώστε να φιλοξενήσει «ειδικά όπλα» του ΝΑΤΟ, ακόμα και πυρηνικά).

-- Η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση ελληνικών «F-16», που σύμφωνα με το περιεχόμενο σχετικού εγγράφου του αμερικανικού Οργανισμού Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια (Defense Security Cooperation Agency) του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, που αποκάλυψε στις 19/10/2017 ο «Ριζοσπάστης», «θα συμβάλει στην επίτευξη στόχων της εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ (...) θα ενισχύσει την ικανότητα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να παραμένει διαλειτουργική με τις ΗΠΑ και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ (...) μειώνοντας έτσι την απειλή που αποτελούν οι εχθροί της συμμαχίας για τις ΗΠΑ και τη συμμαχία».

-- Η υλοποίηση προτάσεων για ανάληψη έργου και αποστολών από πλευράς του ελληνικού ΠΝ, προκειμένου μονάδες του αμερικανικού Ναυτικού να απελευθερωθούν για να αναπτυχθούν σε άλλα μέτωπα. Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα 7-19/3 το υποβρύχιο «Παπανικολής» «συνεργάστηκε» - όπως αναφέρεται από το υπουργείο Αμυνας - «με το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS Iwo Jima, του Ναυτικού των ΗΠΑ, στο πλαίσιο συνεισφοράς μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, για εκτέλεση επιχειρησιακής συνοδείας Μονάδας Υψηλής Αξίας (High Value Unit - HVU), σε συνεργασία με έτερες μονάδες συνοδείας του Ναυτικού των ΗΠΑ».

-- Η «αναβάθμιση» της χώρας ως κόμβου διεκπεραίωσης δυνάμεων, με χρήση προς τούτο των λιμένων Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, όπως έχει ήδη γίνει για μεταφορά δυνάμεων, προσωπικού και μέσων, για ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

-- Η πρόσκληση της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 (χαρακτηρίζεται «αιχμή του δόρατος» των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγά του, Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα) για μόνιμες περιπολίες στον κρίσιμο γεωστρατηγικά δίαυλο του Αιγαίου, πάνω στην πορεία ρωσικών πολεμικών πλοίων προς και από Συρία, με πρόσχημα το Προσφυγικό.

-- Η παροχή εκπαίδευσης σε θέματα θαλάσσιας ασφάλειας και επιτήρησης, στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), που εδράζεται επίσης στη Σούδα και όπου έχουν εκπαιδευτεί εκατοντάδες στελέχη της λυκοσυμμαχίας, διαδοχικά, δε, ανώτατοι ΝΑΤΟικοί διοικητές έχουν εξάρει τη σημασία του.

-- Οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις με Αμερικανούς αλλά και Ισραηλινούς κομάντος, δίνοντάς τους δυνατότητες - όπως εκτιμούν ειδικοί - να εκπαιδευτούν σε ένα σύνθετο γεωγραφικό ανάγλυφο, που μοιάζει με πεδία επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, όπως του Ιράν.

-- Ο εκσυγχρονισμός μέσων όπως τα 5 αεροσκάφη συνεργασίας «P-3 Orion» για ανάληψη ΝΑΤΟικών αποστολών στην Ανατολική Μεσόγειο.

-- Η περιοδική παροχή πλοίων, υποβρυχίων και αεροσκαφών για περιπολίες στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο.

-- Η συμμετοχή της Ελλάδας (μαζί με Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Καναδά και Πολωνία) σε πρόγραμμα του ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη ενός νέου αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (τέτοια αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο εκτεταμένων θαλασσίων ζωνών, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, κατασκοπεία κ.ά.).

-- Η ανάληψη της ευθύνης, εντός ΝΑΤΟ, από πλευράς της ελληνικής ΠΑ για περιπολίες στους εναέριους χώρους Αλβανίας και Βουλγαρίας προς αναγνώριση αγνώστων ιχνών και αν χρειαστεί αναχαιτίσεις, λόγω ένδειας των δικών τους Αεροποριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ