Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εφοδος της αστυνομίας σε κέντρο μεταναστών και προσφύγων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Εφοδο σε κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην πόλη Ελβάνγκεν στη Νότια Γερμανία έκανε χτες η αστυνομία αναζητώντας έναν 23χρονο από το Τόγκο, που πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα. Πριν από τέσσερις μέρες οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν συγκρουστεί με περίπου 150 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν την απέλαση του 23χρονου. Τελικά ο μετανάστης βρέθηκε και σύμφωνα με τη λεγόμενη συμφωνία του Δουβλίνου (για επιστροφή στην πρώτη χώρα εισόδου στην ΕΕ) θα πρέπει να επιστραφεί στην Ιταλία. Κατά τη χτεσινή επίθεση της αστυνομίας αρκετοί από τους περίπου 500 κατοίκους του κέντρου τραυματίστηκαν, ενώ ορισμένοι πηδούσαν από τα παράθυρα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ανακοίνωσε πως μέχρι τα τέλη Μάη - αρχές Ιούνη θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο για την επίσπευση των απελάσεων και επαναπατρισμών όσων απορρίπτονται οι αιτήσεις ασύλου. Εξάλλου, στα άτομα που υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα δεν θα χορηγούνται πλέον επιδόματα, αλλά μόνο παροχές σε είδος. Παράλληλα, θα πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα η ενσωμάτωση των προσφύγων και των «νόμιμων» μεταναστών, ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την αυστηροποίηση των κανόνων χορήγησης ασύλου, την ένταση των μέτρων καταστολής και την αύξηση του αριθμού των απελάσεων, όπως και την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ. Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ειδικευμένο εργατικό δυναμικό από «τρίτες χώρες», ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας στη χώρα που έχουν ανάγκη οι μονοπωλιακοί όμιλοι, σχεδιάζεται ένας νέος νόμος για τη μετανάστευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ