Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Επίθεση ενόπλου με έναν νεκρό

ΠΑΡΙΣΙ.--

Τον θάνατο ενός 29χρονου και τον τραυματισμό ακόμα τεσσάρων ανθρώπων προκάλεσε η επίθεση ενόπλου που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο 2ο Διαμέρισμα του Παρισιού, σε πολυσύχναστο σημείο κοντά στην Οπερα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας άντρας επιτέθηκε αδιακρίτως σε περαστικούς κοντά στην οδό Μονσινί, μέχρι να φτάσει η αστυνομία και τελικά να πέσει νεκρός από τα πυρά της.

Χτες το πρωί, οι τραυματίες, ηλικίας 26, 31, 34 και 54 ετών, εμφανίζονταν να έχουν διαφύγει του κινδύνου.

Οπως έγινε γνωστό, ο δράστης ήταν ένας 21χρονος με καταγωγή από την Τσετσενία, που είχε τη γαλλική υπηκοότητα από το 2010. Συγκαταλεγόταν στη λίστα με τα άτομα που θεωρούνται απειλή για την «Ασφάλεια του Κράτους» («Surete de l'Etat»), γνωστά και ως ύποπτοι με τον κωδικό «S».

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος», γνωστό για τις πολύπλευρες υπηρεσίες που έχει προσφέρει σε αντιλαϊκές μεθοδεύσεις κάθε φύσης, ως κατασκεύασμα άλλωστε ισχυρών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της χώρας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση για τον «τρόμο που επέστρεψε στο Παρίσι», την ώρα που το γαλλικό κεφάλαιο και η κυβέρνηση της χώρας πρωτοστατούν στην κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι «η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει ούτε σπιθαμή ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για να εξεταστεί «η κατάσταση με τις υπηρεσίες ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ