Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΤΟική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα

Συνεχίζονται οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ πολύ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Αυτήν τη φορά έγινε άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα όπου συμμετέχει και η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία διεκδικεί το ρόλο του σημαιοφόρου της λυκοσυμμαχίας σε διάφορα πεδία.

Στην άσκηση με την επωνυμία «Ασπίδα της Θάλασσας», που είχε ως βάση το λιμάνι της Κονστάντσα και διήρκησε από τις 4 έως τις 11 Μάη, συμμετείχαν 21 πλοία, 10 μαχητικά και 2.300 στρατιώτες. Πήραν μέρος δυνάμεις από Ρουμανία, που ήταν και η «συντονίστρια», Βουλγαρία, Ελλάδα (με στρατιωτικούς), Βρετανία, Ισπανία, Τουρκία, Ουκρανία και ΗΠΑ. Προβαλλόμενος σκοπός της άσκησης ήταν να εξεταστούν ο συντονισμός των δυνάμεων και η ετοιμότητα και συνεργασία για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας από ασύμμετρες επιθέσεις έως ναυτικό και υποβρυχιακό πόλεμο.

Στην άσκηση αντέδρασε η Ρωσία, που κάλεσε το ΝΑΤΟ να αποφεύγει τις ασκήσεις τόσο κοντά στα σύνορά της «γιατί αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή», ενώ προειδοποίησε ότι μπορεί «να δυσκολέψει και τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ