Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Νέα παρέμβαση για ρετουσάρισμα της λυκοσυμμαχίας

ΠΑΡΙΣΙ.--

Σε παρέμβαση για το ρετουσάρισμα της ΕΕ προχώρησαν πάνω από 400 πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που με άρθρο που συνυπογράφουν στη γαλλική «Λε Μοντ» διαπιστώνουν ότι «κάτι πήγε στραβά στην Ευρωπαϊκή Ενωση», εκφράζοντας ανησυχία (και έκπληξη;) για το ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιτρέπει τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μισθωτών», επειδή η Κομισιόν προβάλλει τη «θεωρία της "ανωτερότητας των μετόχων"» και επειδή η ΕΕ δείχνει «αδυναμία» «να αποτρέψει την καταστρατήγηση των φορολογικών κανόνων από άτομα με ισχυρά κέρδη».

Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια να κρυφτεί ότι αιτία των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας της ως ένωσης του κεφαλαίου, όσο και αν προσπαθούν, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να την εξωραΐσουν. Λένε χαρακτηριστικά «όπως οι μέτοχοι φέρνουν κεφάλαιο, έτσι και οι εργαζόμενοι επενδύουν το χρόνο τους, τις δεξιότητες και τη ζωή τους», καλώντας σε ταξική συνεργασία.

Ενδεικτικό των σκοπιμοτήτων που υπηρετεί άλλωστε η νέα αυτή «πρωτοβουλία» είναι πως το κείμενο υπογράφουν διακεκριμένοι υπηρέτες του κεφαλαίου, από διάφορα πόστα, όπως αυτά της πρόσδεσης των συνδικάτων στις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας, της αναμόρφωσης της σοσιαλδημοκρατίας κτλ. Ξεχωρίζουν οι πρώην πρωθυπουργοί Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Δανίας Π. Ράσμουσεν, ο Ολιβιέ Φορ, Α' γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ακόμα ο γγ της ξεπουλημένης Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής των «Πρασίνων» Ντανιέλ Κον Μπεντίτ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ