Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το Ασυλο, του οποίου οι ρυθμίσεις, που απορρέουν από τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και ενσωματώνουν αντιδραστικές Οδηγίες της ΕΕ, ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εγκλωβισμό και την καταστολή σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νομοσχέδιο, με το άρθρο 7, προβλέπει τον γεωγραφικό περιορισμό σε βάρος των προσφύγων, δηλαδή τον διπλό τους εγκλωβισμό, τον οποίο αν παραβιάσουν προβλέπεται η τιμωρία της στέρησης στέγασης και σίτισης!

Η ΝΔ καταψήφισε το νομοσχέδιο γιατί δεν αποτελεί μία «στιβαρή πολιτική φύλαξης των συνόρων της χώρας», με τον εισηγητή της Μ. Βαρβιτσιώτη να παροτρύνει την κυβέρνηση για ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών όπως «ενίσχυση των δομών» και της «ηλεκτρονικής επιτήρησης», καλύτερη «αξιοποίηση» των κατασταλτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και της Frontex. Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ (Κίνημα Αλλαγής) Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο για λογαριασμό του κόμματός του, έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στη κυβέρνηση για την επιχείρηση «σκούπα» στο λιμάνι της Πάτρας! Η δε ναζιστική Χρυσή Αυγή καταψήφισε, επιμένοντας ότι με αυτό η ΕΕ και η κυβέρνηση «προστατεύουν τους λαθρομετανάστες». Το Ποτάμι ψήφισε υπέρ και η Ενωση Κεντρώων «παρών».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ