Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Δυναμώνει η καταδίκη για τη σφαγή στη Γάζα

Με κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, πικετοφορίες, Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα εκφράζουν την υποστήριξή τους στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, καταδικάζουν τη νέα σφαγή στη Γάζα από το Ισραήλ και καταγγέλλουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία την ίδια ώρα που μοιράζει «λόγια συμπάθειας» στους Παλαιστινίους αναβαθμίζει την πολιτική - οικονομική - στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος - δολοφόνο.

Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη νέα δολοφονική επίθεση στην Παλαιστίνη όπως και για τη Νάκμπα του 1948, σήμερα, Πέμπτη 17 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης.

Επίσης, σήμερα:

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων διοργανώνει πικετοφορία στις 6 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Στην κινητοποίηση καλούν επίσης τα Σωματεία Οικοδόμων, Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Επισιτισμού και Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει συγκέντρωση καταδίκης της δολοφονικής μηχανής του Ισραήλ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.

Στο μεταξύ, μαχητική συγκέντρωση και πορεία καταδίκης της δολοφονικής μηχανής του Ισραήλ πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα και στην Ξάνθη με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του ΔΠΘ και του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, διέσχισε το κέντρο της πόλης, τις μειονοτικές γειτονιές, την παλιά πόλη και κατέληξε στο σημείο εκκίνησης, με ενδιάμεσο σταθμό το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, όπου οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη συνεργασία και τις συμφωνίες που προωθεί με το Ισραήλ.

Με τα πανό, τα πλακάτ με τους δολοφονημένους Παλαιστίνιους και με τα συνθήματα σάλπισαν ξεσηκωμό ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, κάλεσαν να δυναμώσει η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

ΠΑΜΕ: Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό οργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο, Παρασκευή 18/5, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β). Καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να παραβρεθούν και να δυναμώσουν τον αγώνα «ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με θύματα τους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας, της ευρύτερης περιοχής».

Τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Αχαΐας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», Λήμνου, η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης.

Ακόμη, ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ