Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Αφήστε τα μεγάλα λόγια και κάντε δεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για τους πλειστηριασμούς

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Οι πλειστηριασμοί το επόμενο διάστημα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Και μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις να αφορούν δάνεια και χρέη προς τις τράπεζες, ωστόσο και οι δήμοι, πλέον, εδώ και μερικές βδομάδες, μπορούν να βγάζουν "στο σφυρί" κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες για χρέη που προκύπτουν ακόμα κι από μια κλήση της δημοτικής αστυνομίας!

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία του δήμου Πάτρας:

Συνολικά 144.000 Πατρινοί χρωστούν στο δήμο 120 εκατομμύρια ευρώ. Τα 55,5 εκατομμύρια τα χρωστούν 204 επιχειρηματίες με οφειλές άνω των 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα όλοι οι άλλοι μαζί. Από τους 204 επιχειρηματίες που χρωστούν στο δήμο πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας, ελάχιστα μπορούν να εισπράξουν.

Για ποιο λόγο; Γιατί είναι ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες θωρακίζονται από τους ισχύοντες νόμους, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και ως εκ τούτου δεν μπορείς να πάρεις τίποτα. Οι ανώνυμες εταιρείες πεθαίνουν, αλλά οι ιδιοκτήτες τους ζουν και βασιλεύουν.

Αυτός που μένει απροστάτευτος είναι αυτός που δεν έχει. Αυτοί ακριβώς είναι που πρέπει να προστατευτούν, διαγράφοντας οφειλές ή διευκολύνοντας την αποπληρωμή τους σε βάθος χρόνου, ειδικά για μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

Τροπολογία καταθέτει το ΚΚΕ για το ζήτημα αυτό και αφορά τους κατοίκους όλης της χώρας και όλων των δήμων.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, κι αφήστε τα λόγια τα μεγάλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ