Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλούσια δραστηριότητα για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Με τον συμβολικό αριθμό «100», πραγματοποιούνται 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλη και θα πυκνώσουν το Μάη και τον Ιούνη. Μεταξύ άλλων, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης, στον θεατρικό σταθμό, η ΚΟ Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στην κομμουνίστρια παιδαγωγό και πεζογράφο Ελλη Αλεξίου, τη «δασκάλα του λαού».

Αύριο Παρασκευή, η ΤΕ Αρκαδίας καλεί στην εκδήλωση, στις 8 μ.μ. στην Τρίπολη (Σκακιέρα στα Κλωνατζίδικα), με θέμα «Ενεργειακή πολιτική και φτώχεια των λαϊκών νοικοκυριών». Θα μιλήσει ο Τάσος Αντωνίου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου και θα προβληθεί βίντεο για τα 100χρονα του Κόμματος. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών και βιβλίου.

Το Σάββατο 26 Μάη:

-- Στις 6 μ.μ., η ΤΕ Χανίων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής στον ήρωα κομμουνιστή Βαγγέλη Κτιστάκη, που διετέλεσε μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κρήτης και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς τον Ιούνη του 1944. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο στον Γολγοθά της Αγιάς, όπου και εκτελέστηκε. Θα μιλήσει ο Αλέκος Μαρινάκης, Γραμματέας της ΤΕ Χανίων, και θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο - αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Β. Κτιστάκη.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας διοργανώνει στην αίθουσα στο Πετροπούλι προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

Την Κυριακή 27 Μάη, στις 7.30 μ.μ., σε εκδήλωση στο Λαύριο (πλατεία Δημαρχείου), με θέμα «Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού», θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 28 Μάη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών), με θέμα «Το δικαίωμα στην εργασία και τον ελεύθερο χρόνο». Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ