Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Τα υπόλοιπα κόμματα

Τις δικές τους προτάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κατέθεσαν και το Ποτάμι, η Ενωση Κεντρώων και η ναζιστική Χρυσή Αυγή στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση που δεν είναι πιο «τολμηρή» στις αποφάσεις της.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, κατέκρινε την κυβέρνηση επειδή στο «αναπτυξιακό» της σχέδιο δεν έχει περιλάβει «ούτε μία δέσμευση είτε για μικρότερους φόρους είτε μικρότερες εργοδοτικές εισφορές» και επιπλέον «δεν υπάρχει ούτε μια παράγραφος για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», δηλαδή για παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις. Μάλιστα, προκάλεσε την κυβέρνηση να «πει καθαρά: Αποδέχεσθε τη διασύνδεση πανεπιστημίων και παραγωγής, πανεπιστημίων και επιχειρηματικότητας;».

Αντίστοιχες ήταν οι παρατηρήσεις και του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, ο οποίος μάλιστα έδωσε μηδέν και στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στις προσπάθειές τους για επενδύσεις, ενώ «τα έβαλε» και αυτή τη φορά με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ναζιστικού μορφώματος Ηλ. Παναγιώταρος απαίτησε «να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον» για να σταματήσει «η φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό» και έφερε ως παράδειγμα τις όμορες χώρες, όπως τη Βουλγαρία, όπου «η φορολογία να είναι από 10% έως 20%», ενώ απαίτησε «απολύτως λογικές ασφαλιστικές εισφορές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ