Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΛΙΒΥΗ
Συμφωνία για «οδικό χάρτη» και εκλογές το Δεκέμβρη

ΠΑΡΙΣΙ.--

Υπό τις παραινέσεις των ιμπεριαλιστών που διέλυσαν το 2011 τη Λιβύη, με στόχο το ξαναμοίρασμα αγορών, πηγών και δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγαλύτερων λιβυκών παρατάξεων και ένοπλων οργανώσεων συναντήθηκαν χτες στο Παρίσι και συμφώνησαν σε έναν «οδικό χάρτη», διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι τις 16 Σεπτέμβρη θα έχουν καταλήξει σε μία «συνταγματική βάση» για τη διεξαγωγή λιβυκών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, στις 10 Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους.

Ο «οικοδεσπότης» της συνάντησης, Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε τη συνάντηση «ιστορική», εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι λιβυκές οργανώσεις θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους ώστε να ενισχύσουν «την ενότητα και τη σταθερότητα» στη χώρα.

Το κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη στο Παρίσι υπέγραψαν μεταξύ άλλων ο δοτός Λίβυος πρωθυπουργός Φαγέζ Σάρατζ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ακάιλα Σάλεχ, που εδρεύει στην πόλη Τομπρούκ και δεν αναγνωρίζει τη δοτή κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, ο πρόεδρος του «Υπατου Συμβουλίου Κρατικών Υποθέσεων» στην Τρίπολη, Χάλεντ αλ Μίσχρι, και ο στρατηγός ε.α., πολέμαρχος, πρώην επιτελής του δολοφονηθέντος Μ. Καντάφι και έπειτα συνεργάτης των ΗΠΑ, Χαλίφα Χάφταρ. Τη Διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη παρακολούθησαν επίσης οι εκπρόσωποι 20 χωρών, περιφερειακών και διεθνών οργανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ