Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΙΤΑΛΙΑΣ
Σύγκρουση ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας αναφέρει ότι «οι ανησυχίες μερικών τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου, που εκφράστηκαν με δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών και με διακυμάνσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών, επικράτησαν μπλοκάροντας μια κυβέρνηση που υπήρχε κίνδυνος στη διεθνή πολιτική να μην είναι ολοκληρωτικά ευθυγραμμισμένη με την κύρια δομή του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού μπλοκ».

Τονίζει ότι «δεν πρέπει να υπάρξει παραπλάνηση. Στην συγκεκριμένη αντιπαράθεση για να φτιαχτεί κυβέρνηση, καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν δεν είναι με το μέρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό που συνέβη, έγινε δυνατό ακριβώς γιατί ούτε ο Σαλβίνι ούτε ο Ντι Μάιο είχαν καμία πρόθεση να ανατρέψουν το υπάρχον σύστημα εξουσίας, άλλωστε τους τελευταίους μήνες έχουν εκφράσει θέσεις εντελώς συμβατές με τις λογικές των ευρωπαϊκών θεσμών».

Τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών τμημάτων της αστικής τάξης στο εσωτερικό του μεγάλου κεφαλαίου», που κάνει ξεκάθαρο «τον ισχυρό έλεγχο που ασκεί το μεγάλο κεφάλαιο στις πολιτικές αποφάσεις», καταλήγει μεταξύ άλλων: «Εμείς ήμασταν έτοιμοι για μια μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση "M5S" - "Λέγκας", είμαστε άλλο τόσο έτοιμοι να αγωνιστούμε ενάντια και σε μια τεχνοκρατική κυβέρνηση. Είναι στα χέρια των εργαζομένων να χτίσουν μια πραγματική εναλλακτική. Ενάντια στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, στο ΝΑΤΟ, για μια Ιταλία σοσιαλιστική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ