Παρασκευή 8 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Σχέδια στενότερης οικονομικής και στρατιωτικής ολοκλήρωσης

ΡΙΑΝΤ.--

«Κοινό όραμα για οικονομική, αναπτυξιακή και στρατιωτική ολοκλήρωση» μέσω 44 προγραμμάτων ανακοίνωσαν χτες οι διάδοχοι πρίγκιπες του θρόνου Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ και Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο πλαίσιο της πρώτης διμερούς συνάντησης του «Συντονιστικού Συμβουλίου» αμφοτέρων των χωρών στην Τζέντα της Σ. Αραβίας.

Πληροφορίες του σαουδαραβικού δικτύου «Αλ Αραμπίγια» αναφέρουν πως στη συνάντηση του «Συντονιστικού Συμβουλίου» αποφασίστηκε η επιτάχυνση της εφαρμογής συγκεκριμένων σχεδίων και προγραμμάτων, με κοινό στόχο «την προώθηση της διεθνούς θέσης των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, της πολιτικής, της ασφάλειας και της στρατιωτικής ολοκλήρωσης».

Κατά το κλείσιμο των εργασιών του διμερούς «Συντονιστικού Συμβουλίου», ο πρίγκιπας διάδοχος ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε οι δύο μεγαλύτερες αραβικές οικονομίες που έχουν τους δύο πιο σύγχρονους στρατούς. Οι οικονομίες της Σ. Αραβίας και των ΗΑΕ έχουν ΑΕΠ ίσο με ένα τρισ. δολάρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ