Τρίτη 12 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Με ευρεία πλειοψηφία οι νέες διευκολύνσεις στους ομίλους

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την «Αναμόρφωση του Δικαίου των Ανωνύμων Εταιρειών», με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει τον αναγκαίο για το κεφάλαιο εκσυγχρονισμό του εμπορικού Δικαίου, διαδικασία που συμπεριλαμβάνεται στη διαμόρφωση του κατάλληλου «περιβάλλοντος» για την προσέλκυση επενδύσεων.

Το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μέτρων που αφορούν διευκολύνσεις για την πιο επικερδή λειτουργία των Ανωνύμων Εταιρειών, ψηφίστηκε, εκτός από τα κυβερνητικά κόμματα, και από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Η Ενωση Κεντρώων ψήφισε «παρών» και η ναζιστική Χρυσή Αυγή καταψήφισε. Ωστόσο, από όλους πέρα από διαχειριστικού τύπου διαφωνίες (π.χ. η ΧΑ παραπονέθηκε ότι δεν ενισχύονται Ανώνυμες Εταιρείες που είναι «πρότυπο λειτουργίας») εκφράστηκε η ανάγκη για παραπέρα ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, διαδικασία που περνάει μέσα από τον σφαγιασμό εργασιακών δικαιωμάτων και λαϊκών αναγκών.

Στην απέναντι όχθη, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Σ. Βαρδαλής επισήμανε ότι το νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται «στις δεσμεύσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση απέναντι στους εκπροσώπους του κεφαλαίου για φθηνό χρήμα στους μονοπωλιακούς ομίλους, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, πακέτα χρηματοδότησης και άλλα. Και από την άλλη, δέσμευση για μη επαναφορά των ξηλωμένων κατακτήσεων των εργαζομένων των τελευταίων χρόνων, οι οποίες χαρακτηρίζονται "παθογένειες", ακόμα - ακόμα ότι αποτελούν μάλιστα την αιτία της κρίσης. Αυτοί άλλωστε είναι οι όροι για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και την κατοχύρωση αυτής της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Κάλεσε, από το βήμα, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και να δυναμώσουν την πάλη ενάντια σε εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ, δίνοντας πιο αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη στις 14 Ιούνη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τέταρτης «αξιολόγησης».

Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο Σ. Βαρδαλής με δευτερολογία του και στο εμετικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε η βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ελ. Ζαρούλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ