Τρίτη 12 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινάει το Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών
  • Στο πάρκο ΦΙΞ οι εκδηλώσεις
  • Το Σάββατο 30/6 θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τις περσινές εκδηλώσεις
Από τις περσινές εκδηλώσεις
Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιούνη πραγματοποιείται και φέτος από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ το Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών Εργατών.

Οι εκδηλώσεις, που φιλοξενούνται στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων 307), ξεκινούν και τις δυο μέρες στις 8 μ.μ.

Το Σάββατο 30 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., σε πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, θα περιλαμβάνει συζητήσεις, συναυλίες από συγκροτήματα Ελλήνων και μεταναστών, παρουσία μεταναστευτικών κοινοτήτων, εκθέσεις κ.λπ.

***

Στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής, που διακινείται πλατιά σε Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, αναφέρεται:

«Φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και οι εκδηλώσεις μας είναι αφιερωμένες σε αυτήν την επέτειο.

Ιδρυθήκαμε το 1918, ένα χρόνο μετά τη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία. Με την ίδρυση του ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας απέκτησε για πρώτη φορά το δικό της Κόμμα και οι αγώνες της πυξίδα.

Είμαστε το ΚΚΕ, το Κόμμα όλων των εργατών - Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων. Παλεύουμε για την ανατροπή του καπιταλισμού, για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία. Να οικοδομήσει το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, όπου θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Ιστορία μας είναι ιστορία συνεχών αγώνων και θυσιών για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αντιπαλέψαμε το σκοταδισμό, τις προκαταλήψεις, τις θεωρίες και πρακτικές σε βάρος της γυναίκας, την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και τον ατομισμό, τον εθνικισμό και το ρατσισμό. Διαπαιδαγωγήσαμε τον εργάτη και την εργάτρια, Ελληνα, πρόσφυγα και μετανάστη, να αισθάνονται υπερήφανοι για την τάξη τους, να μην αισθάνονται παρακατιανοί, όπως τους θέλει η κυρίαρχη αστική ιδεολογία. Είμαστε αταλάντευτα ορκισμένοι εχθροί του καπιταλισμού, της ταξικής συνεργασίας και του συμβιβασμού. Αντιπαλεύουμε τον εθνικισμό και τον κοσμοπολιτισμό, που, ο καθένας τους με το δικό του τρόπο, υπηρετούν την ισχυροποίηση του καπιταλισμού.

Είμαστε ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε όποια χώρα κι αν γίνονται, με οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν έγιναν στο παρελθόν, γίνονται αυτήν την περίοδο ή προετοιμάζονται να γίνουν. Παλεύουμε για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας και των άλλων χωρών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μη σκοτωθούμε για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Ο εχθρός των εργατών, και σε συνθήκες "ειρήνης" και σε συνθήκες πολέμου, βρίσκεται μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Αυτόν πρέπει να σημαδεύει ο αγώνας τους, ενάντια σε αυτόν και στις διεθνείς του οργανώσεις, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, θα πρέπει να αναπτυχθούν η πάλη, η διεθνής συνεργασία και ο συντονισμός».

Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης

«Αντέξαμε για 100 χρόνια και συνεχίζουμε πιο έμπειροι και ισχυροί, γιατί μείναμε πιστοί στην επαναστατική θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού.

Παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και διεθνώς. Τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας τους θεωρούμε κομμάτι της εργατικής τάξης, ποτέ δεν τους αντιμετωπίζαμε ως κατώτερους, που απλά έχουν ανάγκη τη φιλανθρωπία μας. Δεν διεκδικούμε γι' αυτούς, όπως κάνουν ορισμένες άλλες πολιτικές δυνάμεις, ισότητα στην εκμετάλλευση. Είμαστε αντίθετοι με το διαχωρισμό των μεταναστών σε "νόμιμους" και "λαθρομετανάστες", σε οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες, γιατί όλοι τους είναι θύματα του καπιταλισμού. Παλεύουμε για να ενταχθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην πολιτική και συνδικαλιστική πάλη στην Ελλάδα, αλλά και σε όποια χώρα πάνε στην πορεία.

Σήμερα πιστεύουμε ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε, οι αντικειμενικές συνθήκες είναι πιο ώριμες από ό,τι ήταν τον Οκτώβρη του 1917. Σε αυτήν την πολιτική πάλη, καλούμε τους μετανάστες και πρόσφυγες που είναι στη χώρα μας να συμμετέχουν πιο ενεργά στο πλευρό του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος. Στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, που προκαλεί όλα τα δεινά, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, το μίσος και τους πολέμους ανάμεσα στους λαούς, την κατάρα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς».

Οι εργάτες μπορούν να νικήσουν με ισχυρό ΚΚΕ

«Μέσα από τα εργατικά συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις να παλέψουν για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες. Να παλεύουν μαζί για τα κοινά προβλήματα που αφορούν όλους, όπως για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ενάντια στη φοροληστεία. Να παλέψουν όλοι μαζί και για τα ιδιαίτερα προβλήματα των μεταναστών και προσφύγων που έχουν σχέση με τη νομιμοποίησή τους, με τα εργατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα, με τη μόρφωση των παιδιών τους, για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας, της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, διαφόρων δουλεμπορικών κυκλωμάτων, για να πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες των πολέμων, της προσφυγιάς, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Ο εχθρός μπορεί να είναι πανίσχυρος, αλλά δεν είναι ανίκητος. Οταν η εργατική τάξη της κάθε χώρας συνειδητοποιήσει και πειστεί γι' αυτήν την ανάγκη, για τη δύναμη που έχει, τότε μπορεί με τον αγώνα της να γκρεμίσει, να τσακίσει την όποια αντίσταση προβάλλει η αστική τάξη. Να ανατρέψει την εξουσία της και να οικοδομήσει το σοσιαλισμό, γεγονός που η ίδια η Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση απέδειξε ότι μπορεί να γίνει. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει γερό θεωρητικά και οργανωτικά Κομμουνιστικό Κόμμα, μέσα στους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες, στους κλάδους και στις επιχειρήσεις.

Οι Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες έχουν στο πλευρό τους το δικό τους Κόμμα, το ΚΚΕ, που είναι "σάρκα από τη σάρκα τους", η συνειδητή πρωτοπορία τους, που πιστεύει στην εργατική τάξη, στον πρωτοπόρο ρόλο της, στην ιστορική της αποστολή. Που αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα όλων των εργατών - Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων.

Για όλα αυτά σας καλούμε να πάρετε μέρος στις διήμερες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ