Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας»!

Προκλητικός εξαναγκασμός από τα «Βίρτζιν», για να δεχτούν οι εργαζόμενοι την κυριακάτικη εργασία   

Τον εξαναγκασμό των εργαζομένων του καταστήματος «Βίρτζιν Μέγκαστορ», να υπογράψουν επιστολή με την οποία «ζητούν» τη λειτουργία της επιχείρησης και τις ...Κυριακές, καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με καταγγελίες, που έγιναν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, η διεύθυνση της επιχείρησης εξανάγκασε, κάτω από την απειλή της απόλυσης, τους 31 υπαλλήλους του καταστήματος να υπογράψουν κείμενο στο οποίο φέρονται να κατηγορούν το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο που «αποφάσισαν, χωρίς να ρωτήσουν τους εργαζόμενους, και ως παντογνώστες των εμποροϋπαλληλικών θεμάτων να καταπολεμήσουν την "παράβαση" και να κλείσουν τελικά το κατάστημα, οδηγώντας τους ίδιους στην ανεργία». Μάλιστα, στο κείμενο υπογραμμίζεται πως «το εφαρμοζόμενο και εγκεκριμένο ωράριο από τη Νομαρχία προσέφερε στους εργαζόμενους εργασία σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με ειδικούς χώρους, πρωτόγνωρους για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης, χωρίς υπερβάσεις της νομοθεσίας, όσον αφορά υπερωρίες και υπερεργασία».

Την προηγούμενη Κυριακή, οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης που είχαν αναγγείλει αποκλεισμό του καταστήματος, ανάγκασαν τη διεύθυνση να μην το λειτουργήσει. Μπροστά στη δυναμική παρέμβαση του Σωματείου και με δεδομένη την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε απαράδεκτη και παράνομη την απόφαση του νομάρχη να επιτρέψει την κατ' εξαίρεση λειτουργία του «Βίρτζιν» και τις Κυριακές και αργίες, η επιχείρηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμιά της.

Ομως, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης δηλώνει κατηγορηματικά πως θα συνεχίσει με κάθε μέσο τον αγώνα της, προκειμένου να περιφρουρήσει την κυριακάτικη αργία. Ο Αντώνης Χανίδης, μέλος του ΔΣ της Ενωσης, δήλωσε: «Θα παλέψουμε για την κυριακάτικη αργία μαζί με την πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου. Δε θα παζαρέψουμε κεκτημένα δικαιώματά μας». Μάλιστα, προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις για αύριο Κυριακή στα καταστήματα που θα βρεθούν να λειτουργούν, στην περιοχή της Περαίας αυτή τη φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ