Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
«Εξαφανίστηκαν» εργολάβος και ... ένσημα

«Αφαντος» ο εργολάβος καθαριότητας, χωρίς λεφτά και ένσημα οι 15 εργαζόμενες

«Τα πήρε όλα και έφυγε...» μόνο έτσι μπορεί κανείς να περιγράψει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καθαρίστριες της Πολυκλινικής Αθηνών, αφού ο εργολάβος που είχε αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου πήρε τα βιβλιάρια ενσήμων των εργαζομένων και εξαφανίστηκε.

Συγκεκριμένα στις 14 Γενάρη, ο εργολάβος Μιχάλης Τσιλιβάκος -από το Νοέμβρη του '98 είχε αναλάβει την καθαριότητα της Πολυκλινικής - εξαφανίστηκε, ενώ χρωστούσε στους 15 εργαζόμενους το μισθό του Γενάρη, ένσημα περίπου 10 μηνών, καθώς και το επίδομα καλοκαιρινής άδειας. Η διεύθυνση του νοσοκομείου, ενώ έχει τα χρήματα των αμοιβών των εργαζομένων - ο εργολάβος δεν μπόρεσε να τα πάρει μαζί του - δεν πληρώνει τις εργαζόμενες, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα είναι στο λογαριασμό του εργολάβου και δεν μπορούν να τους τα δώσουν...

Από τα γραφεία του ΙΚΑ, με τα οποία επικοινώνησαν οι εργαζόμενοι, τους είπαν ότι ο εργολάβος έχει να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα από τον Αύγουστο! Πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς το συγκεκριμένο έγγραφο δε θα μπορούσε να πληρώνεται από το νοσοκομείο. Παρ' όλα αυτά όμως εδώ και τέσσερις μήνες ο εργολάβος έπαιρνε τα χρήματα από την Πολυκλινική κανονικά.

Ωστόσο το συμβάν αυτό δεν είναι «πρωτότυπο» για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα της Πολυκλινικής, αφού και ο προηγούμενος εργολάβος Γ. Λιόρδος, με την εταιρία «Πολικός Αστέρας», που είχε αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου πριν τον Μ. Τσιλιβάκο, χρωστούσε στους εργαζόμενους μισθούς 4 μηνών και τα ένσημα του ΙΚΑ.

Από την πλευρά του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στη Διοίκηση του νοσοκομείου, που όλα αυτά τα χρόνια ανεχόταν αυτή την κατάσταση να έρχεται ένας εργολάβος και φεύγοντας να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους και δεύτερον ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει το παραμικρό για να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι να πάρουν αυτά που τους οφείλει ο εργολάβος. Παράλληλα το Σωματείο καλεί το υπουργείο Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες, καθώς και το ΙΚΑ, γιατί τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν παζαρεύονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ