Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΗΣ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της δράσης τους!

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία χτες, για τη δίωξη του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου

Από το διάβημα στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά
Από το διάβημα στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά
«Οι αγώνες μας δεν πρόκειται να ανασταλούν»! Αυτήν τους την απόφαση μετέφεραν χτες το πρωί, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά κ. Φραγκιαδάκη, οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που πραγματοποίησαν διάβημα διαμαρτυρίας, ενάντια στη δίωξη που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα κατά του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ιορδάνη Πουντίδη!

Η νέα επιχείρηση ποινικοποίησης της δράσης των σωματείων της Ζώνης, που εκφράζεται με την άσκηση ποινικής δίωξης ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, έγινε με αφορμή συμβολική κατάληψη, που πραγματοποίησαν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι του κλάδου, μαζί με το Δήμο Περάματος και τοπικούς φορείς, στον ΟΛΠ, τον περασμένο Ιούλη. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του συνδικάτου κατηγορείται για: «Διατάραξη οικιακής γαλήνης του ΟΛΠ. Ηθική αυτουργία για την υποκίνηση και κατάληψη των γραφείων του ΟΛΠ από τους διαδηλωτές»!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φραγκιαδάκης υποστήριξε ότι δεν έχει πάρει εντολή από την κυβέρνηση για άσκηση δίωξης, καθώς και ότι αυτό που κάνουν οι δικαστικοί είναι να εκτελούν τα καθήκοντά τους και δεν έχουν πρόθεση να αναστείλουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του συνδικάτου Ι. Πουντίδης δήλωσε: «Πραγματοποιήσαμε σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να ποινικοποιείται η δράση των σωματείων και των συνδικαλιστών. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό έγινε για μια συγκεκριμένη κινητοποίηση, που κατέληξε σε μια συμβολική κατάληψη και η οποία αποφασίστηκε επί τόπου. Αυτό έγινε, γιατί, όταν φτάσαμε στον ΟΛΠ, δεν υπήρχε κανένας αρμόδιος να παραλάβει το υπόμνημα με τα αιτήματά μας. Εμείς είπαμε στον προϊστάμενο Εισαγγελίας ότι δεν πρόκειται να ανασταλούν οι αγώνες μας, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, από τη στιγμή που τα προβλήματα οξύνονται από αυτή την πολιτική. Γεγονός είναι ότι αυτή η δίωξη συμπίπτει με τη γενικότερη απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων. Εχουμε διώξεις αγροτών, ναυτεργατών, μαθητών και άλλων. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Η κυβέρνηση νομίζει ότι έτσι θα καταστείλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ