Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΓΕ
Απολύσεις λόγω ... «αναδιαρθρώσεων»

Στην απόλυση 12 εργαζομένων προχώρησε η επιχείρηση ΦΑΓΕ του ομίλου Φιλίππου, με το πρόσχημα των «αναδιαρθρώσεων» στο τμήμα πώλησης. Στόχος της είναι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και η σταδιακή μεταφορά όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων της επιχείρησης σε εργολάβους. Στα πλαίσια αυτά ο κίνδυνος και νέων απολύσεων είναι ορατός.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στο τμήμα πωλήσεων ως οδηγοί ή βοηθοί και είχαν αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας, από 5 μέχρι και 17 χρόνια. Οπως ανακοίνωσε η επιχείρηση, λόγω των αναδιαρθρώσεων στη λειτουργία της, οι εργαζόμενοι «δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και περισσεύουν».

Να σημειώσουμε πως ήδη το 60% της δραστηριότητας του τμήματος πωλήσεων, γίνεται από «συνεργάτες», δηλαδή από εργαζόμενους με δελτία παροχής υπηρεσιών και χωρίς δικαιώματα και τώρα προχωρά στην πλήρη μεταφορά του. Από τα σχέδια της «αναδιάρθρωσης» δεν ξεφεύγουν και τα υπόλοιπα παραγωγικά τμήματα, καθώς οι «συνεργάτες» θεωρούνται πιο επιμελείς.

Στην επιχείρηση απασχολούνται 750 εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ οι «συνεργάτες» ανέρχονται στους 300 περίπου. Το σωματείο αντιδρά στις απολύσεις και έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ