Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
Ερωτηματικά για επιλογή του ΙΚΑ

Εκφράζει ανησυχία για τον τρόπο που επιλέχθηκε ακίνητο από το ΙΚΑ  Πύργου

Σοβαρά ερωτηματικά γεννά το θέμα της μίσθωσης ακινήτου από το ΙΚΑ, για την εγκατάσταση ακτινολογικής μονάδας του Ιδρύματος στον Πύργο. Ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ απέρριψε την απόφαση - πρόταση της Επιτροπής που διενήργησε το σχετικό δημόσιο διαγωνισμό και αποφάσισε να νοικιάσει άλλο κτίριο με μεγαλύτερο κατά 300.000 δρχ. μηνιαίο μίσθωμα. Την ανησυχία του για τον τρόπο επιλογής του κτιρίου εγκατάστασης της ακτινολογικής μονάδας, εκφράζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εργασίας, τον διοικητή του ΙΚΑ και τα κόμματα.

Συγκεκριμένα, στις 28 Μάη του '99 το υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Πύργο προκήρυξε δημόσιο επαναληπτικό διαγωνισμό για την «μίσθωση κτιρίου συνολικής επιφάνειας μετά κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων 200 τ.μ.». Τη διενέργεια του διαγωνισμού ανέλαβε η Τοπική Διοικητική Επιτροπή που συστάθηκε με την υπ' αριθμόν 8631/28 - 5 - 99 απόφαση του διευθυντή ΙΚΑ.

Υποβλήθηκαν τελικά τρεις προσφορές: Των Παναγιώτη και Παντελή Χαραλαμπίδη για ισόγειο οίκημα 188 τ.μ. με πατάρι 112τ.μ αντί μηνιαίου μισθώματος 700.000 δρχ.. Της εταιρίας «ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΕ» για οίκημα 1ου ορόφου 190τ.μ αντί μηνιαίου μισθώματος 450.000 δρχ. Της Σταυρούλας Κορκολή για ισόγειο οίκημα 140τ.μ αντί μηνιαίου μισθώματος 230.000 δρχ.

Μετά από επιτόπιο έλεγχο η Επιτροπή απέρριψε την προσφορά της Σ. Κορκολή, επειδή το οίκημα ήταν μικρό και κάλεσε τους ιδιοκτήτες που υπέβαλλαν τις δυο άλλες προσφορές σε προφορική μειοδοσία. Με την υπ' αριθμό 292/38η/21 - 9 - 99 απόφαση και με θετική εισήγηση του διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ, η Επιτροπή «αποφάσισε ομόφωνα. Γνωμοδοτεί υπέρ της σύναψης σύμβασης με τον ιδιοκτήτη «ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΕ», που προσέφερε τον πρώτο όροφο του οικήματός του για τη στέγαση του ακτινολογικού εργαστηρίου της Ν.Μ.Υ. ΙΚΑ Πύργου με την προϋπόθεση να τοποθετηθεί ασανσέρ και μηνιαίο μίσθωμα 400.000 δρχ.».

Ο φάκελος προωθήθηκε για έγκριση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ. Ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, Αλ. Παπαδάτος, όμως αποφάσισε αυθαίρετα να νοικιαστεί το οίκημα των Π. και Π. Χαραλαμπίδη, αν και το μηνιαίο μίσθωμα είναι μεγαλύτερο κατά 300.000 δρχ. και ανέρχεται στο ποσό των 700.000 δρχ.

Στη σχετική απόφασή του (23 Νοέμβρη '99), προβάλλει τον ισχυρισμό για την απόρριψη της πρότασης της Επιτροπής, ότι «το προτεινόμενο από την επιτροπή διαγωνισμού οίκημα είναι μικρής επιφάνειας και η διάταξή του δεν εξυπηρετεί λειτουργικά τη στέγαση του ακτινολογικού εργαστηρίου»!!!

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, με την επιστολή του ζητά από τους αρμόδιους «να ερευνήσετε το θέμα και να μας απαντήσετε, γιατί το ΙΚΑ είναι Ταμείο και θεωρούμε ότι έχουμε νόμιμο συμφέρον να το περιφρουρήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ