Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«... να είμαστε κι ευχαριστημένοι»

Ως περίπου ιδανική παρουσίασε την κατάσταση στα σχολεία, σχετικά με τις ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Παρά το ότι έχει ήδη περάσει πάνω από ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν έχουν φθάσει ακόμα στους μαθητές αρκετά βιβλία (ιδίως στα ΤΕΕ) ενώ εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη καθηγητών.

Τα θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, αλλά ο υφυπουργός Παιδείας Φ. Πετσάλνικος στην απάντηση που έδωσε παρουσίασε μια κατάσταση που λίγο απέχει από το ιδανικό.

Είπε ότι φέτος διορίστηκαν 8.352 εκπαιδευτικοί, ο μεγαλύτερος αριθμός μονίμων εκπαιδευτικών, ενώ έχουν προσληφθεί 10.000 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σχετικά με τα βιβλία είπε ότι η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που παρέχει δωρεάν τα βιβλία και ήδη το 98% των βιβλίων είχαν ήδη διανεμηθεί στους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στο διάστημα που μεσολάβησε διανεμήθηκαν και τα υπόλοιπα βιβλία. Οσο δε, για τα ΤΕΕ, είχαν ήδη αποσταλεί από τις αρχές 328 τίτλοι βιβλίων και άλλοι 190 ήδη διανέμονται.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης παρατήρησε ότι το πρόβλημα των ελλείψεων στην εκπαίδευση είναι διαχρονικό και έχει καταντήσει «στοιχείο της εκπαιδευτικής ιστορίας του τόπου» και τόνισε αναφερόμενος στην εμπειρία του: «Διορίστηκα πριν 36 χρόνια σε γυμνάσιο της Ηπείρου και είχαμε τα ίδια προβλήματα. Δεν μπορούσαμε να καταστρώσουμε πρόγραμμα γιατί δεν είχαμε καθηγητές εγκαίρως και δεν μπορούσαμε να μπούμε στην τάξη επειδή δεν είχαμε βιβλία».

Και σήμερα, συνέχισε, και τα τρία στοιχεία που υποστηρίζουν την εκπαίδευση (στέγη, δάσκαλος, βιβλίο) έχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να καλυφθούν έγκαιρα γιατί τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ