Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΛΑΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Καταγγελίες για «ύποπτη» πυρκαγιά

Εντονα ερωτηματικά έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής η «περίεργη», όπως τη χαρακτηρίζουν, πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη βδομάδα σε περιοχή στους Μολάους Λακωνίας και έκαψε μεγάλη έκταση με δέντρα και θάμνους.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, η πυρκαγιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία ενώ βρέθηκε και ένα μπιτόνι με στουπί τα οποία και παραδόθηκαν για την έρευνα στην Πυροσβεστική.

Οι κάτοικοι, συσχετίζουν την πυρκαγιά με άνομα ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν βάλει στο στόχαστρο ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Λακωνίας, επιδιώκοντας να εγκαταστήσουν επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ανεμογεννήτριες. Σχετικά, ανέφεραν πως είναι πολλές οι αιτήσεις ιδιωτών για άδεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, το αίτημα αυτό προσκρούει στις αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι, σε καμιά περίπτωση, δε θέλουν να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες εκεί γιατί αυτό θα υποβάθμιζε την περιοχή.

Μετά την πυρκαγιά που... «μυρίζει», οι συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων πραγματοποίησαν ανοιχτή σύσκεψη καλώντας την κυβέρνηση και τους αρμόδιους να διαλευκάνουν την υπόθεση και να μην επιτρέψουν την καταστροφή της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ