Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ
Τους ζητούν πίσω το επίδομα ενοικίου!

Αλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής αναλγησίας απέναντι στους σεισμόπληκτους. Ενώ η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών προκειμένου να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα από το σεισμό σπίτια τους λήγει τον ερχόμενο Απρίλη, στις 30 Σεπτέμβρη σταμάτησε η επιδότηση ενοικίου. Το αποκορύφωμα όμως είναι πως ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, το κράτος ακόμη δεν έχει καταβάλλει την επιδότηση για τρεις μέχρι και εννέα μήνες σε κάποιες περιπτώσεις, ζητάει από τους σεισμοπαθείς να επιστρέψουν χρήματα που έλαβαν ως επιδότηση ενοικίου μετά τις 30 Σεπτέμβρη 2001!

Πιο χαρακτηριστική είναι η καταγγελία από την ευρύτερη περιοχή Πειραιά, σύμφωνα με την οποία προχτές το πρωί δικαιούχος σεισμοπαθής έλαβε από το ΤΑΣ Μοσχάτου την επιδότηση για το διάστημα από 5 Αυγούστου έως 5 Οκτώβρη 2001. Λίγη ώρα αργότερα οι υπάλληλοι του ΤΑΣ του ζήτησαν να επιστρέψει τα χρήματα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Νάσο Αλευρά, μας επιβεβαίωσε την ύπαρξη τέτοιων περιστατικών, δήλωσε όμως πως πρόκειται περί «λάθους». Συγκεκριμένα, ανέφερε πως αρχικά η απόφαση ήταν να σταματήσει η επιδότηση στις 7 Σεπτέμβρη, ενώ στη συνέχεια δόθηκε παράταση μέχρι τις 30 του μήνα και σε όσα ΤΑΣ δόθηκε επιδότηση πέραν αυτής της ημερομηνίας θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα. Μόνο που, όπως προκύπτει από την παραπάνω καταγγελία, το ΤΑΣ Μοσχάτου ζήτησε από τον δικαιούχο ολόκληρο το ποσό του τριμήνου και όχι τις τελευταίες πέντε ημέρες. Απαντώντας ο Ν. Αλευράς σε ερώτημα αν προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει παράταση στο μείζον αυτό θέμα για πολλούς σεισμοπαθείς που δεν έχουν προλάβει ακόμη να φτιάξουν το σπίτι τους και μένουν σε ενοίκιο, δεν άφησε να διαφανεί τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το θέμα έχει τεθεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το οποίο δεν εγκρίνει τα σχετικά κονδύλια.

Πάντως, οι σεισμοπαθείς είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όλα όσα τους υποσχέθηκαν τις πρώτες μέρες του σεισμού και να μην ανεχτούν τον νέο εμπαιγμό που γίνεται σε βάρος τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ