Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ
Οι πολεμικοί προϋπολογισμοί δε λύνουν προβλήματα

«Ο φετινός γιορτασμός της Ημέρας των Πολυτέκνων βρίσκει όλη την ανθρωπότητα να ζει τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις 11 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ και τον πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ιμπεριαλιστές κατά του λαού του Αφγανιστάν και όλων των λαών. Η συμμετοχή της Ελλάδας στον άδικο πόλεμο, με ό,τι αυτή συνεπάγεται, θα οξύνει περισσότερο τα προβλήματα που βιώνουν οι πολύτεκνοι και οι άλλοι εργαζόμενοι. Γι' αυτό θεωρούμε απαραίτητο να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο».

Τα παραπάνω επισημαίνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε μήνυμά της προς την ΑΣΠΕ ενόψει της μεθαυριανής (21.10.2001) εορτής των Πολυτέκνων. «Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολύτεκνων οικογενειών, συνεχίζει, δεν μπορεί να γίνει με τους πολεμικούς προϋπολογισμούς που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Μπορεί να γίνει μέσα από μια φιλολαϊκή ανάπτυξη, αντίστοιχη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ιδιαίτερα με μια δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, φτηνή κατοικία, δημόσια, πραγματικά δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, φτηνά τιμολόγια στους οργανισμούς Κοινής Ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ). Το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του κράτους η μόνιμη και πλήρης απασχόληση του εργατικού δυναμικού της χώρας, οι κοινωνικές δαπάνες για συντάξεις, υγεία, πρόνοια, για μόρφωση, πολιτισμό, αθλητισμό για όλους, για φτηνές και σύγχρονες συγκοινωνίες».

Και το μήνυμα καταλήγει: «Το ΚΚΕ πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αποτρέψουν το νέο κύμα κατασταλτικών μέτρων κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Μπορούν να βάλουν φρένο στα νέα χτυπήματα που ετοιμάζονται στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία, στην πρόνοια, στην παιδεία, στο εισόδημα».

Δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με στόμφο αναφέρει ότι δεσμεύεται να ανταποκριθεί πλήρως η κυβέρνηση στις υποχρεώσεις απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια. Ωστόσο όμως ακόμα και στο ίδιο το μήνυμα υπάρχει η αναίρεση αυτής ακόμα της δέσμευσης, καθώς δηλώνει ότι η υλοποίησή της, θα γίνει στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και η οποία έχει θέσει εισοδηματικά κριτήρια ακόμα και για τη χορήγηση των επιδομάτων.

Μηνύματα έστειλαν ακόμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος και οι πρόεδροι της ΝΔ Κ. Καραμανλής, του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος και του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ