Σάββατο 7 Ιούλη 2018 - Κυριακή 8 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ

Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που υπολειτουργούν από τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αγροτικά ιατρεία κλειστά, τεράστιες ελλείψεις στις συγκοινωνίες, τόσο στις χερσαίες όσο και στις ακτοπλοϊκές, που εκτός των άλλων λεηλατούν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα και εκτινάσσουν συνολικά το κόστος διαβίωσης.

Υποτυπώδης λειτουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, κανένα μέτρο πρόληψης για δασοπυρόσβεση, πυροπροστασία, κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής θωράκισης, σχολικές μονάδες αφημένες στη τύχη τους, ελλείψεις σε υποδομές διαχείρισης απορριμάτων.

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των προβλημάτων που προκαλεί, αναπαράγει και εντείνει η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, με τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κρατάει «επάξια» τη σκυτάλη, προσθέτοντας ολοένα και περισσότερες δυσκολίες στη ζωή των νησιωτών, όπως της Ικαρίας και της Σάμου, όπου αναφέρεται το σημερινό μας ρεπορτάζ.

Δυο μήνες μετά το «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης για τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, όπου ο πρωθυπουργός μοίρασε αβέρτα υποσχέσεις σε επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές επενδύσεις, εταιρείες αγροτοδιατροφής κ.ά., για χρήμα και επενδυτικά κίνητρα, ο λαός σε Σάμο και Ικαρία συνεχίζει να βιώνει από πρώτο χέρι το ταξικό πρόσημο της «δίκαιης ανάπτυξης», στερούμενος βασικές υποδομές και υπηρεσίες που αφορούν στοιχειώδεις ανάγκες του.

Ετσι, μόνο σαν κακόγουστο αστείο ακούγονται στους εργαζόμενους και το λαό της Ικαρίας οι αναφορές της κυβέρνησης περί «προστασίας των νησιών» και «υπεράσπισης της νησιωτικότητας», όταν για παράδειγμα στο νοσοκομείο του νησιού οι ελλείψεις από την υποχρηματοδότηση έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και την ίδια ώρα δίνονται απλόχερα στους εφοπλιστές επιδοτήσεις και «ζεστό χρήμα», που ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές».

Και αυτό όταν ειδικά στη χειμερινή περίοδο βλέπουν το καράβι με το κιάλι και ενώ οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ναύλων των οχημάτων έχουν φτάσει στα ύψη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ