Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΔΑ
Οι λαοί έχουν πείρα, να αντιταχθούν στα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Η ΕΕΔΔΑ, σε ανακοίνωσή της για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε σηματοδοτώντας την προσήλωση της λυκοσυμμαχίας σε νέες ταχείες επεμβάσεις σε κάθε γωνιά της Γης, στο πλαίσιο της διαπάλης με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, σημειώνει:

«Το πρόσχημα για τις επεμβάσεις αυτές είναι πολύ εύκολο να βρεθεί (...) Φυσικές καταστροφές, εστίες κρίσης, επιχειρήσεις απομάκρυνσης Ευρωπαίων πολιτών από επικίνδυνες ζώνες, όλα απόρροια της πολιτικής που εφαρμόζουν οι ιμπεριαλιστές. Ολα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν μάχιμα τμήματα για να παρεμβαίνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη (...) να εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ολόκληρων περιοχών (...) Οπου δεν τα καταφέρνουν με "ειρηνικά" μέσα, δεν διστάζουν να αιματοκυλούν λαούς. Ολα στο όνομα της παραπέρα αύξησης της ήδη τεράστιας κερδοφορίας του παγκόσμιου μεγάλου κεφαλαίου, της όσο το δυνατόν καλύτερης εξασφάλισης των συμφερόντων του».

«Η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ διαμέσου της Κοινής Ασφάλειας και Αμυνας, οι οξυμένοι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ με τον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο που ήδη μαίνεται, το πρόγραμμα "4 τριαντάρια" (30 τάγματα, 30 αεροπορικές μοίρες, 30 πλοία μάχης, όλα ετοιμοπόλεμα σε 30 μέρες), που θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2020, όλα προειδοποιούν για επικείμενους, διαρκείς και αιματηρούς πολεμικούς σχεδιασμούς», τονίζει η ΕΕΔΔΑ στην ανακοίνωσή της.

Υπογραμμίζει την ανάγκη οι λαοί, που έχουν ξαναδεί τέτοιου είδους αποφάσεις να εφαρμόζονται στις πλάτες τους, «να τις αντιμετωπίσουν με την ανάλογη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να αποτινάξουν το ζυγό του ιμπεριαλισμού που καταδυναστεύει τις ζωές τους και βάζει σε κίνδυνο την ίδια τους την ύπαρξη για τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών».

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τον ελληνικό λαό:

  • «Να καταδικάσει την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συναποφασίζει και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις των ευρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών...
  • Να καταγγείλει την ελληνική κυβέρνηση γιατί, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει τη θέση των καπιταλιστικών ομίλων της χώρας μας, αποδέχεται για τον εαυτό της το ρόλο του ΝΑΤΟικού "σημαιοφόρου" και για την Ελλάδα το ρόλο του "μεντεσέ".
  • Να απαιτήσει την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που μόνο δεινά πολέμου, φτώχειας, εξαθλίωσης, προσφυγιάς, εκμετάλλευσης έχουν φέρει έως τώρα σε όλους τους λαούς της Γης».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή η συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ (2017-12-01 00:00:00.0)
Συγκέντρωση υπογραφών για τους μετανάστες από την ΕΕΔΔΑ (2015-06-25 00:00:00.0)
Καταδικάζει την αμερικανοευρωενωσιακή επέμβαση στην Ουκρανία (2014-05-08 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ακτή του Ελεφαντοστού (2011-04-12 00:00:00.0)
Να σταματήσει ο αποκλεισμός (2008-01-26 00:00:00.0)
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (2007-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ