Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Καταγγέλλει διασπαστική κίνηση

Διασπαστική κίνηση στο χώρο των υγειονομικών χαρακτηρίζει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπανικολάου την κίνηση για τη δημιουργία «δευτεροβάθμιου οργάνου σωματείων νοσηλευτικού προσωπικού». Το 1ο Συνέδριο Σωματείων Νοσηλευτικού Προσωπικού Α` και Β` Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιείται αύριο στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου τη βδομάδα αυτή.

Οπως τονίζει το σωματείο εργαζομένων του «Παπανικολάου», αποδεικνύεται η διασύνδεση της «κίνησης» με κύκλους του υπουργείου. «Καλούμε τους συναδέλφους ν' αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μην προχωρήσουν σε διασπαστικούς μηχανισμούς, που μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετούν και το "πέρασμα" αντιδραστικών νομοσχεδίων διάλυσης - ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας».

«Οι νοσηλευτές αποτελούν κομμάτι των υπόλοιπων εργαζομένων και σε εποχές που η επίθεση στα δικαιώματά μας είναι καθολική, ενωτική απάντηση πρέπει να δίνουν οι εργαζόμενοι με ενωτικούς αγώνες. Οι πετυχημένες τελευταίες κινητοποιήσεις για ασφάλιση, υγεία, πρόνοια δείχνουν το δρόμο και κανένας κλάδος δεν μπορεί να "σωθεί" από μόνος του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του εργασιακού σωματείου.

Τέλος οι εργαζόμενοι καλούνται να συσπειρωθούν στο εργασιακό σωματείο, να αναβαθμίσουν με τη συμμετοχή τους το ρόλο του και να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ