Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Σε δίκη ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου

Κατηγορείται ότι πρωτοστάτησε στον αγώνα των εργατοτεχνιτών της Ζώνης, κατά τη διάρκεια συμβολικής κατάληψης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων της Ζώνης στις 27.7.1999
Από την κινητοποίηση των εργαζομένων της Ζώνης στις 27.7.1999
Η βιομηχανία διώξεων και «στημένων» δικών σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών της εργατικής τάξης του Πειραιά καλά κρατεί. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μετά τους ναυτεργάτες συνδικαλιστές τους οποίους σέρνουν στα δικαστήρια με «χαλκευμένες» κατηγορίες, τώρα έβαλαν στο «μάτι» τους αγωνιστές συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Το δικαστήριο αυτή τη φορά «ετοιμάζεται» για τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ιορδάνη Πουντίδη, ο οποίος δικάζεται στις 8 Νοέμβρη. Η... «κατηγορία» είναι ότι ο συνδικαλιστής πρωτοστάτησε στον αγώνα για το μεροκάματο που δίνουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, κόντρα στα εκτρωματικά σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους μοναδικούς οικονομικούς πνεύμονες ολόκληρης της περιοχής του Πειραιά.

Το κείμενο του Κλητηρίου Θεσπίσματος που απέστειλε στο συνδικαλιστή ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πειραιά είναι χαρακτηριστικό δείγμα γραφής. Ο συνδικαλιστής «κατηγορείται ως υπαίτιος - όπως αναγράφεται - ότι στο Πέραμα - Πειραιά την 27 - 7 -1999 με πρόθεση προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη της διατάραξης οικιακής ειρήνης που διέπραξαν, δηλαδή όντας πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλων Νομού Πειραιά - Αττικής και Νήσων, 400 περίπου μέλη του οποίου, την πιο πάνω ημερομηνία, πραγματοποιούσαν κινητοποιήσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος έξω από τα γραφεία του ΟΛΠ στην Ακτή Ξαβερίου. Με συμβουλές και παραινέσεις που έδωσε με φορτικότητα και πειθώ σε άγνωστο αριθμό ατόμων, των οποίων τα στοιχεία δε διακριβώθηκαν στην προανάκριση, έπεισε αυτούς να εισέλθουν παράνομα σε κατάστημα δημόσιας υπηρεσίας και συγκεκριμένα στα γραφεία του ΟΛΠ»! Στο ίδιο κείμενο αναγράφεται ακόμα ότι... τα άτομα «κατέστρεψαν την κεντρική είσοδο» των γραφείων του ΟΛΠ και «παρέμειναν επ ' αρκετό στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τον χρησιμοποιεί», «προκαλώντας έτσι διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας του ΟΛΠ»!

Βέβαια, η αλήθεια απέχει παρασάγγας από τα όσα αναγράφονται σε αυτό το κείμενο. Συγκεκριμένα στις 27 Ιούλη 1997 είχε γίνει συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΛΠ από τους εργατοτεχνίτες, οι οποίοι διεκδικούσαν μέτρα την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης. Οι όποιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Ζώνης αποτελούν αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων. Οσο για τα περί «καταστροφών» και της «διατάραξης της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας», πρόκειται για ασύστολα ψεύδη, αφού κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Οργανισμού είχε βεβαιώσει ότι δεν είχε προκληθεί καταστροφή, ότι έγινε σύσκεψη μεταξύ συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργατοτεχνιτών και εκπροσώπων του ΟΛΠ και στο τέλος της σύσκεψης οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατιά εξόρμηση στους εργάτες του λιμανιού(2006-12-12 00:00:00.0)
Παύση εργασιών το μεσημέρι(2005-02-10 00:00:00.0)
Δεν τους «βγήκε»...(2001-11-09 00:00:00.0)
Οι εργάτες τούς χάλασαν τα σχέδια(2000-06-18 00:00:00.0)
Επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων(2000-01-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τη Ζώνη(1999-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ