Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μόνη διέξοδος ο κοινός αγώνας των λαών

Αύριο, Κυριακή, η σύσκεψη στα Ανω Πατήσια για την κοινή δράση Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων

Από παλιότερη εκδήλωση στα Πατήσια
Από παλιότερη εκδήλωση στα Πατήσια
Σύσκεψη με αλλοδαπούς και Ελληνες εργάτες για τη σημασία της οργάνωσης της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό οργανώνει αύριο Κυριακή, η ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων του ΚΚΕ στα Ανω Πατήσια, στις 5.30 το απόγευμα, στα γραφεία της (Νεϊγί 2, τέρμα Πατησίων). Για την προετοιμασία της σύσκεψης έγιναν αυτή τη βδομάδα καθημερινές περιοδείες σε δεκάδες βιομηχανίες φασόν και συζητήσεις με εκατοντάδες, αλλοδαπούς κυρίως, εργάτες.

Μια από αυτές τις περιοδείες ακολούθησε για άλλη μια φορά κατά πόδας και ο «Ρ». Αυτή τη φορά δε συναντήσαμε εργαζόμενους αλλοδαπούς να φοβούνται να μιλήσουν και αυτό οφείλεται στη συχνή επαφή τους με τα μέλη της οργάνωσης μέσα από τις περιοδείες που κάνουν για να συζητήσουν και να αναδείξουν τα κοινά προβλήματα Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών. Οπως επίσης και στην κάθε φορά φροντίδα της οργάνωσης να μοιράζει τις ανακοινώσεις της στη γλώσσα του καθένα.

Αν και η επικοινωνία ήταν δύσκολη λόγω της διαφορετικής γλώσσας, ωστόσο καταφέραμε να μιλήσουμε με μερικούς εργάτες από το Μπαγκλαντές, το Ιράκ, και τη Συρία. Ολοι τους, με τα λίγα ελληνικά που ήξεραν, δήλωσαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο και ένας από αυτούς είπε χαρακτηριστικά ότι αν πραγματικά κυνηγάνε έναν άνθρωπο ή μια ομάδα ανθρώπων δε θα βομβάρδιζαν ολόκληρη χώρα με αποτέλεσμα να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι.

Επίσης, αναδείχτηκε και η ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη επαφή με τους εργαζόμενους αφού όσοι μας μίλησαν θεωρούσαν τους εαυτούς τους ανήμπορους να αντιδράσουν. Από μόνο του αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων για τη σύσκεψη της Κυριακής με στόχο να αναδειχτεί ότι ο κοινός αγώνας Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών, η αντίσταση των λαών είναι η μόνη πραγματική διέξοδος για την ανατροπή του ιμπεριαλισμού που - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση κάλεσμα της ΚΟΒ - «όσο θα κουμαντάρει τον πλανήτη μας, θα καλλιεργείται ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός, οι λαοί θα συνεχίζουν να μετράνε θύματα, νεκρούς, ξεριζωμένους και ο πόνος τους θα μεγαλώνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ