Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΙΚΑ

Διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση επιδόματος εξομάλυνσης

Την έναρξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ΙΚΑ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το πότε θα ξεκινήσουν, ανακοίνωσε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), διαμαρτυρόμενη για τον αποκλεισμό των 8.500 γιατρών ΙΚΑ από το επίδομα εξομάλυνσης (60.000 δρχ. μηνιαίως) που θα δοθεί στους υπαλλήλους του ΙΚΑ, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε προχτές στη Βουλή.

«Μετά την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ανισομεταχείριση, αλλά και τον άκαρπο μακρόχρονο διάλογο του προηγούμενου μήνα, για τα βασικά αιτήματά μας (μονιμοποίηση συμβασιούχων, επαναχορήγηση επιδόματος βιβλιοθήκης, βαθμολόγιο κλπ.), η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ υποχρεώνεται να υλοποιήσει το ταχύτερον τη συνεδριακή απόφαση (6/10/2001) για έναρξη νέων πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών ΙΚΑ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

«Με δεδομένο πλέον ότι οι πενιχρές αποδοχές των γιατρών ΙΚΑ (αντιστοιχούν στο 40% των αποδοχών των γιατρών των κρατικών νοσοκομείων) υποβιβάζονται περαιτέρω, τονίζεται στην ανακοίνωση, έναντι και όλων των άλλων εργαζομένων στο Ιδρυμα, ας αναλογιστούν όσοι μεθόδευσαν αυτή τη βάναυση διάκριση τις ευθύνες τους, για τη νέα αναστάτωση που θα προκύψει, στην περίθαλψη των 5,5 εκατ. ασφαλισμένων ΙΚΑ, από τις επικείμενες κινητοποιήσεις του κλάδου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ