Τετάρτη 25 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Αντιδράσεις στις απειλές και κατηγορίες Τραμπ και Πομπέο

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Οι πρόσφατες «προειδοποιήσεις», απειλές και κατηγορίες του Προέδρου και του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Μάικ Πομπέο, αντίστοιχα, κατά της ιρανικής κυβέρνησης προκάλεσαν στο Ιράν, το τελευταίο 48ωρο, αναμενόμενες αντιδράσεις.

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του ιρανικού στρατού, στρατηγός Μοχάμαντ Μπακέρι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες τόνισε ότι δεν θα επαληθευτούν «οι εσφαλμένες φαντασιώσεις» του Αμερικανού Προέδρου για τους Ιρανούς, χαρακτήρισε πολεμοκάπηλη την κυβέρνηση των ΗΠΑ και «μη σοφό» τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Στην ίδια ανακοίνωση επισήμανε πως «οι Ιρανοί ποτέ δεν ξεκίνησαν κανέναν πόλεμο» και πως το Ιράν «ήταν πάντα ο σημαιοφόρος της ειρήνης, της σταθερότητας και της ηρεμίας στην περιοχή» ασκώντας «την αμυντική ισχύ και την αποτρεπτική του δύναμη για να εδραιώσει την ειρήνη και να σταματήσει κάθε είδους παραβιάσεις στην περιοχή».

Παράλληλα, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζοντας την ομιλία που εκφώνησε την Κυριακή στο Ιδρυμα «Ρίγκαν» ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, όπου μεταξύ άλλων παραδέχθηκε την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και των επιχειρήσεων προπαγάνδας εναντίον του Ιράν, επισήμανε πως συνιστούν «μία πολύ καθαρή απόδειξη για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ανακατευτούν στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ