Τρίτη 31 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Συγκέντρωση για τα 73 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην Ακρόπολη

Σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., καλεί η ΕΕΔΥΕ, για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος των ΗΠΑ με τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, από την οποία φέτος συμπληρώνονται 73 χρόνια.

Στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο. Προωθούνται στρατιωτικοπολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων.

Το ενδεχόμενο του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος", που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλης 2016) και απειλεί τους λαούς. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (Ιούλης 2018), που "κουμπώνουν" με την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ (ενίσχυση της PESCO, δημιουργία της "Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων", ενίσχυση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ, των μάχιμων μονάδων της ΕΕ "EUBattlegroups"), επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Στο εσωτερικό της χώρας εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική της, ενώ παράλληλα βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες παίζοντας το ρόλο του σημαιοφόρου για τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή των Δ. Βαλκανίων και της Ν/Α Μεσογείου, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες (...)

Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Οχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
Στα Χανιά

Νωρίτερα, το Σάββατο 4 Αυγούστου, αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση με το ίδιο θέμα οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, στις 9 μ.μ., στο Ενετικό λιμάνι. Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ