Τρίτη 31 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή

Με συμμετοχή μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με θέμα: «Οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας για την κάλυψη της διατροφής του λαού. Οι εξελίξεις στην κτηνοτροφία. Η θέση του ΚΚΕ». Η πετυχημένη εκδήλωση, αφιερωμένη στα 100χρονα του Κόμματος, έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Αμφιλοχίας (αίθουσα ΔΣ), την Κυριακή 22 Ιούλη, με ομιλητή τον Θανάση Κολιζέρα, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σπύρος Κοτοπούλης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας, ευχαριστώντας για τη συμμετοχή τους τα μέλη των ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, τους οποίους στηρίζει το ΚΚΕ, δίνοντας όλες του τις δυνάμεις για το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών και των Επιτροπών Αγώνα που δρουν μέσα από τις γραμμές της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε: «Υπάρχει πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Τέτοια είναι αυτή των αγώνων, ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων, που κατάκτησή τους ήταν ο πανελλαδικός συντονισμός μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που συσπειρώνει εκατοντάδες Συλλόγους, Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα κ.λπ. χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Στην ομιλία του, ο Θανάσης Κολιζέρας αναφέρθηκε αναλυτικά στις αλλαγές που έχουν γίνει στην αγροτική παραγωγή τις προηγούμενες δεκαετίες, από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ, που στο σύνολό τους υπηρέτησαν και υπηρετούν τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια των αγροτοκαπιταλιστών και των μεγάλων επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα, σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς, που αγκομαχάει να επιβιώσει.

Οπως είπε ο ομιλητής, η γη συγκεντρώνεται όλο και σε λιγότερα χέρια, με τις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομηχάνους, τις τράπεζες, να καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τι, πόσο, πότε και πού θα παραχθεί, όχι βέβαια με κριτήριο τις διατροφικές ανάγκες της εργατικής τάξης και των ίδιων των αγροτοκτηνοτρόφων, αλλά το κέρδος τους.

Επεσήμανε ότι την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπηρετεί και η νέα ΚΑΠ 2021-2027, ενώ αναφέρθηκε εκτεταμένα στην πρόταση του ΚΚΕ για την οργάνωση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η χώρα μας ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει είναι ότι μπορεί να παράγει πολλά και ποιοτικά προϊόντα στον κλάδο των τροφίμων, με καθετοποιημένη παραγωγή, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό που θα καθορίζει το τι, πόσο, πότε και πού θα παραχθεί με κριτήριο τις ανάγκες του λαού για ποσοτική και ποιοτική διατροφή. Προϋπόθεση είναι να φύγουν από τη μέση οι καπιταλιστές και να πάρουν την εξουσία η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, τους μικρούς αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες των πόλεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν το πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης (2018-07-03 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για τις 8 Οκτώβρη (2014-09-27 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση των αγροτών (2011-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ